Helppous yllättää
Siskonmakkara-chorizopasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Teemu Laurell
Teemu Laurell
Reseptin on kehittänyt Lidlin tähtikokki Teemu Laurell, joka tupsahti suomalaisten tv-ruutuihin vuonna 2012 Top Chef -ohjelmassa. Voitettuaan kisan Teemu on jatkanut upeaa uraa ruoan parissa: hän ilahduttaa katsojia useissa kokkiohjelmissa ja on helsinkiläisen ravintola Shelterin osakas ja keittiömestari. Osakkaana hän on myös heinäkuussa 2021 avautuvassa Holy Døner -ravintolassa. Teemu haluaa tehdä suoraviivaisia ja yksinkertaisia reseptejä, jotka helpottavat ihmisten arkikokkaamista.

Ainesosat

300 g g spagettia spagetti
oliiviöljyä oliiviöljy
1 sipulia sipuli
1 - 2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 fenkolia fenkoli
1 paprikaa paprika
(punainen, pieni)
100 g g chorizoa chorizo
100 g g siskonmakkaroita siskonmakkara
1 tlk tlk tomaattimurskaa tomaattimurska
(400 g)
1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
50 g g parmesaania parmesaani

Siskonmakkara-chorizopasta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(95)

Valmistus

  1. Aloita valmistaminen keittämällä spagetti paketin ohjeen mukaan. Siivilöi keitetty spagetti ja pirskottele päälle oliiviöljyä, jotta pasta pysyy irtonaisena.
  2. Kuori ja leikkaa sipulit hienoksi. Poista fenkolista päät sekä puinen osa ja halkaise fenkoli. Pese fenkoli sisältä huolellisesti ja leikkaa siitä ohutta suikaletta. Poista paprikasta sisälmykset ja leikkaa paprika ohuiksi kuutioiksi.
  3. Leikkaa chorizot kuutioiksi ja lisää ne kuumalle pannulle. Et tarvitse paistamiseen öljyä, chorizosta irtoaa pannulle rasvaa, jossa se ja muut ainekset on helppo kuullottaa.
  4. Purista siskonmakkarasta peukalon pään kokoisia, kuorettomia, paloja pannuun. Sekoita huolellisesti niin, että kaikki makkarat saavat kauniin värin.
  5. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki.
  6. Lisää vielä paprika, fenkolisuikaleet ja tomaattimurska. Anna hautua hetki kattilassa, jotta maut tiivistyvät.
  7. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile keitetyn spagetin kanssa, raasta päälle vielä ennen tarjoilua parmesaania.