Helppous yllättää
Siiderikana

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt kanan koipipalaa kanan koipipala
((800 g) maustamattomia kanan koipia)
2 sipulia sipuli
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 - 3 omenaa omena
2 rkl rkl voita voi
(paistamiseen)
3 dl dl omenasiideriä omenasiideri
2 dl dl vettä vesi
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
1 tl tl suolaa suola
ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
(rouhittuna)
timjamia timjami
(tuoretta oksina)

Siiderikana

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(9)

Valmistus

  1. Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Pese ja lohko omenat.
  3. Ruskista kanan koivet paistinpannulla tai padan pohjalla voissa. Jos käytit paistinpannua, siirrä lihat kattilaan tai pataan. Lisää lihojen joukkoon sipuli, valkosipuli ja omenat.
  4. Lisää pataan siideri, vesi, lihaliemikuutio, suola, pippuri ja nippu timjamin oksia. Nestettä tulisi olla niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Lisää tarvittaessa hieman siideriä ja/tai vettä.
  5. Anna padan hautua liedellä juuri ja juuri kiehuen noin puoli tuntia, kunnes liha alkaa irrota luista.
  6. Tarjoa siiderikana esimerkiksi keitettyjen perunoiden tai riisin kera.