
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
600 g g | lammasta lammas | ||
Lampaan ulkofilee | |||
grillitikkuja grillitikku |
Marinadi:
2 kpl kpl | sitruunaa sitruuna | ||
sitruunan mehu ja kuori | |||
4 -5 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 -3 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 -2 tl tl | suolaa suolaa | ||
mustapippuria mustapippuria | |||
kanelia kaneli | |||
kanelia oman maun mukaan | |||
1 -2 tl tl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
inkivääriä inkivääri | |||
jauhettua inkivääriä oman maun mukaan |
Viimeistelyyn:
timjamia timjami | |||
tuoretta timjamia | |||
korianteria korianteri | |||
tuoretta korianteria | |||
1 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 kpl kpl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
chiliä chili | |||
punaista chiliä hienonnettuna |
Shawarma- lammasvartaat Lähi-Idän tyyliin
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30
min
(0)
Valmistus
Esivalmisteluaika: 0:20
Valmista ensin marinadi, ja anna lampaanfileiden marinoitua jääkaapissa noin 2-3 vuorokautta ennen vartaiden grillaamista.
Marinadi
- Kuori ja murskaa valkosipulin kynnet. Sekoita murskattu valkosipuli ja loput marinadin ainekset keskenään kulhossa.
- Hiero marinadi lampaanfileisiin ja anna lampaanfileiden marinoitua jääkaapissa 2-3 vuorokautta.
Shawarma- lammasvartaat
- Kun lampaanfileet ovat marinoituneet, valmista varrastikut. Leikkaa lampaanfileistä reilun kokoisia paloja, ja aseta lihanpalat vartaaseen.
- Kuumenna grilli todella kuumaksi ja aseta vartaat grillille. Vartaat kypsyvät nopeasti, joten lihan kypsyyttä on hyvä tarkkailla säännöllisin väliajoin.
- Kun vartaat ovat halutun kypsyisiä, nosta ne grilliltä, ja pirskottele päälle sitruunanmehua. Hienonna vartaiden päälle tuoretta lehtipersiljaa, korianteria ja chiliä. Raasta vielä valkosipulia vartaiden päälle oman maun mukaan.
Vinkki: Vartaat maistuvat erityisen hyviltä esimerkiksi tzatzikin ja pitaleivän kanssa.