Helppous yllättää
Savulohilaatikko

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g savulohta savulohi
(Isokari savulohifile)
2 kg kg perunaa peruna
1 fenkolia fenkoli
2 sipulia sipuli
(iso sipuli)
0,5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy
2 rkl rkl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
4 dl dl kermaa kerma
(laktoositonta vispikermaa)
2 dl dl maitoa maito
kermaa kerma
(tai korvaa vispikerma ja maito 6 desilitralla mitä tahansa kevyempää kermaa)
2 kalalientä kalaliemi
(kalaliemikuutio)
1 - 2 tl tl merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
tilliä tilli
(tilliä hienonnettuna)

Lisukkeeksi

punajuuria punajuuri
maustekurkkuja maustekurkku

Savulohilaatikko

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:05 h
(9)

Valmistus

Fenkoli ja valkoviinietikka tuovat hyvää lisämakua kalalaatikkoon ja aromikasta savulohta riittää pienempikin määrä antamaan makua. Perunoiden kiehauttaminen kermassa mausteiden kera tasoittaa makuja ja laatikko kypsyy tasaisemmin ja nopeammin.

  1. Kuori ja pilko raa’at perunat reiluiksi suikaleiksi kylmään veteen. Laita uuni lämpenemään noin 180 asteeseen.
  2. Leikkaa fenkoli halki pitkittäin ja poista mahdollisesti kuivahtaneet varret ja kantaosa. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi ja huuhtele viipaleet siivilässä kylmän veden alla. Kuori ja pilko sipulit karkeasti siivuiksi.
  3. Nosta perunasuikaleet kylmästä vedestä valumaan siivilään ja nosta iso kattila liedelle. Kaada kattilaan öljy, etikka, fenkoli- ja sipulisiivut ja paista niitä koko ajan käännellen.
  4. Kun sipuli ja fenkoli ovat kypsyneet hiukan läpikuultaviksi, lisää joukkoon kerma, maito, kalaliemikuutiot, hiukan suolaa ja ripaus mustapippurirouhetta.
  5. Lisää sekaan perunasuikaleet ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan käännellen. Ota kattila liedeltä ja tarkista maku. Perunat imevät itseensä runsaasti makuja ja suolaa, joten liemen tulisi maistua vahvasti suolaiselle. Lisää siis suolaa tarvittaessa.
  6. Levitä noin kaksi kolmasosaa peruna-kermaseoksesta uunivuokaan ja revi savulohi paloiksi ja asettele tasaisesti peruna-kermaseoksen päälle.
  7. Ripottele pinnalle reilusti hienonnettua tilliä ja kaada loput peruna-kermaseoksesta kalapalojen päälle.
  8. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsyneet ja lohilaatikko on saanut kauniin paahteisen pinnan.
  9. Anna lämmön tasaantua ja lohilaatikon vetäytyä tovi ennen tarjoilua.
  10. Tarjoile lohilaatikon kanssa punajuuria ja suolakurkkuja.

Tarjoukset

Kotimainen punajuuriKotimainen punajuuri
Kotimainen punajuuri
09.12 - 12.12
-30 %
0,99
0,69