Helppous yllättää
Savukalkkuna-selleri-tomaattileivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

300 g g kalkkunaa kalkkuna
(savustettua kalkkunaa)
4 - 8 viipaletta viipale leipää leipä
(täysjyväleipää)
4 - 8 lehteä lehti salaattia salaatti
3 - 4 rkl rkl tuorejuustoa tuorejuusto

Sellerisalaatti

1 selleriä selleri
(mukulaselleri kuorittuna ja raastettuna)
1 - 2 omenaa omena
1 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)
1 - 1,5 dl dl majoneesia majoneesi
2 - 3 rkl rkl saksanpähkinöitä saksanpähkinä
1 - 2 tl tl sinappia sinappi
(Dijon)
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
1 ripausta ripaus suolaa suola

Marinoidut kirsikkatomaatit

400 - 500 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
2 rkl rkl sokeria sokeri
2 rkl rkl balsamietikkaa balsamietikka
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri

Koristeluun

extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
basilikaa basilika

Savukalkkuna-selleri-tomaattileivät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(3)

Valmistus

  1. Sekoita sellerisalaatin ainekset ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
  2. Voitele leipäsiivut tuorejuustolla ja asettele lehtisalaatit leiville. Annostele sellerisalaatti salaatinlehtien päälle.
  3. Kokoa ohuiksi siivuiksi leikattu kalkkuna sellerisalaatin päälle. Leikkaa kirsikkatomaatit siivuiksi ja marinoi tomaatteja kevyesti.
  4. Nostele tomaattisalaatti leiville ja koristele basilikalla. Viimeistele leivät oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Sitruunan mehu vähentää raastetun sellerin tummumista.