
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
3 | kananmunaa kananmuna | |
1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
0,5 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Kostutus
1 -1,5 dl dl | kuohuviiniä kuohuviini | ||
tai appelsiinimehua |
Täyte
3 | liivatelehteä liivatelehti | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa | |||
450 g g | jogurttia jogurtti | ||
Deluxe Champagne Rhubarb raparperijogurttia (sesonkituote, ei vakiovalikoimassa) | |||
0,25 dl dl | appelsiinimehua appelsiinimehu |
Päälle
1 ripausta ripaus | tomusokeria tomusokeri | |
12 kpl kpl | macaron-leivoksia macaron-leivos | |
1 nippua nippu | sitruunamelissaa sitruunamelissa |
Samppanja-raparperikakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:45
h
(2)
Valmistus
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiarkki, pingota reunus kiinni ja repäise ylimääräiset paperit pois. Voitele vuoan reunat.
- Vaahdota kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ravistellen.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Kostuta levyjen leikkauspinnat.
- Laita kakun alapuoli irtopohjavuoan pohjalle.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Kumoa jogurtit kulhoon.
- Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet.
- Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos jogurtin joukkoon. Nostele mukaan kermavaahto.
- Kaada täyte irtopohjavuokaan ja nosta toinen kakkulevy päälle. Peitä vuoka ja pane jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille.
- Koristele kakun pinta tomusokerilla, macaron-leivoksilla ja sitruunamelissanlehdillä.