Samettinen sosekeitto ja siikaa leipälautalla

Samettinen sosekeitto ja siikaa leipälautalla

VaikeusasteHelppo
Valmistus40 min

Valmistus

  1. Kuori ja paloittele perunat. Huuhtele fenkoli, halkaise ja viipaloi se.
  2. Kuori ja paloittele myös selleri ja sipulit.
  3. Kuumenna voi kattilassa. Kumoa kasvikset joukkoon ja kääntele pari minuuttia.
  4. Lisää neste ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia.
  5. Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä.
  6. Sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja lisää tarvittaessa nestettä.
  7. Tarkista maku.
  8. Tee tartar. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
  9. Tee niistä kauniit keot pyöreiksi leikattujen leipäviipaleiden päälle.
  10. Valmista mausteöljy. Silppua tilli karkeasti. Mittaa öljy, tilli, sitruunan kuoriraaste ja suola kapeaan kulhoon.
  11. Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi kastikkeeksi.
  12. Annostele keitto tarjoiluastioihin.
  13. Nosta jokaiseen siikatartarleipä ja pirskottele pintaan tilliöljypisaroita.
  14. Koristele mädillä ja tuoreella tillillä.

Sopivat reseptit