Valmistus
- Kuori ja paloittele perunat. Huuhtele fenkoli, halkaise ja viipaloi se.
- Kuori ja paloittele myös selleri ja sipulit.
- Kuumenna voi kattilassa. Kumoa kasvikset joukkoon ja kääntele pari minuuttia.
- Lisää neste ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet, noin 15 minuuttia.
- Soseuta keitto sauvasekoittajalla tai monitoimikoneen kulhossa leikkuuterällä.
- Sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja lisää tarvittaessa nestettä.
- Tarkista maku.
- Tee tartar. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.
- Tee niistä kauniit keot pyöreiksi leikattujen leipäviipaleiden päälle.
- Valmista mausteöljy. Silppua tilli karkeasti. Mittaa öljy, tilli, sitruunan kuoriraaste ja suola kapeaan kulhoon.
- Surauta sauvasekoittajalla tasaiseksi kastikkeeksi.
- Annostele keitto tarjoiluastioihin.
- Nosta jokaiseen siikatartarleipä ja pirskottele pintaan tilliöljypisaroita.
- Koristele mädillä ja tuoreella tillillä.