
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | vettä vesi | ||
50 g g | hiivaa hiiva | ||
2 tl tl | suolaa suola | ||
1 tl tl | sokeria sokeri | ||
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1,5 dl dl | voita
voi (sulatettuna, 1 dl taikinan joukkoon ja 1 dl pinnalle) | ||
3 dl dl | ruishiutaleita ruishiutaleet |
Lisäksi
1 ripausta ripaus | suolaa suola | ||
2 - 3 oksaa oksa | rosmariinia rosmariini | ||
1 lorausta loraus | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 lorausta loraus | balsamietikkaa balsamietikka |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaRuisfocaccia
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita tasaiseksi.
- Mittaa joukkoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä puolet voisulasta ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää joukkoon ruishiutaleet ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
- Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Tasoita pinta ja voitele voisulalla.
- Peitä focaccia liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
- Painele kohonneen focaccian pintaan sormella koloja.
- Rouhi pinnalle suolaa myllystä ja tuoretta rosmariinia.
- Kypsennä 225 asteessa 20-25 minuuttia.
- Anna jäähtyä.
- Leikkaa neliöiksi ja dippaa oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan.