Helppous yllättää
Ruisfocaccia

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl vettä vesi
50 g g hiivaa hiiva
2 tl tl suolaa suola
1 tl tl sokeria sokeri
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 dl dl voita voi
(sulatettuna, 1 dl taikinan joukkoon ja 1 dl pinnalle)
3 dl dl ruishiutaleita ruishiutaleet

Lisäksi

1 ripausta ripaus suolaa suola
2 - 3 oksaa oksa rosmariinia rosmariini
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
1 lorausta loraus balsamietikkaa balsamietikka

Ruisfocaccia

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:15 h
(1)

Valmistus

  1. Murustele hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita tasaiseksi.
  2. Mittaa joukkoon suola, sokeri, vehnäjauhot sekä puolet voisulasta ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon ruishiutaleet ja sekoita kunnes taikina on tasaista, mutta älä vaivaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
  4. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  5. Tasoita pinta ja voitele voisulalla.
  6. Peitä focaccia liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
  7. Painele kohonneen focaccian pintaan sormella koloja.
  8. Rouhi pinnalle suolaa myllystä ja tuoretta rosmariinia.
  9. Kypsennä 225 asteessa 20-25 minuuttia.
  10. Anna jäähtyä.
  11. Leikkaa neliöiksi ja dippaa oliiviöljyyn ja balsamiviinietikkaan.