Helppous yllättää
Pääsiäisen köyhät ritarit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kermavaahto

2 dl dl vispikermaa vispikerma
250 g g maitorahkaa maitorahka
3 rkl rkl marmeladia marmeladi
(appelsiini)
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
0,5 - 1 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
35 g g kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät
1 rkl rkl manteleita manteli
(tai mieleisiäsi pähkinöitä rouhittuna)

Ritarit

1 leipää leipä
(hiukan kuivahtanut pullapitko tai vaalea leipä kahdeksaksi siivuksi leikattuna)
2 dl dl maitoa maito
1 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl marmeladia marmeladi
(appelsiini)
2 rkl rkl manteleita manteli
(rouhittuna )
1 rkl rkl sokeria sokeri
(pintarapeudeksi paistamisen lopussa)
1 nokaretta nokare voita voi
(paistamiseen)

Pääsiäisen köyhät ritarit

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(0)

Valmistus

Pasha-kermavaahto

  1. Pilko kuivahedelmät pienemmiksi paloiksi kulhoon. Lisää kulhoon rahka, muutama raapaisu sitruunan kuorta, appelsiinihillo, manteli tai pähkinärouhe sekä sitruunamehu ja sekoita ainekset keskenään.
  2. Siirrä seos hetkeksi odottamaan ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.
  3. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta pashavaahto kylmään odottamaan ja siirry paistamaan leipäviipaleita.

Paahdetut ritarit

  1. Kuumenna iso pannu ja sulata siihen nokare voita
  2. Sekoita munamaito hyvin, niin että kananmuna hajoaa maidon joukkoon ja lisää joukkoon vielä appelsiinimarmeladi.
  3. Leikkaa leipä/pulla sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Voit myös siivuttaa leivän/pullan kuivahtamaan työlaudalle vähintään tuntia ennen aloittamista.
  4. Kääntele siivuja munamaidossa hetki ja nosta ne sitten lautaselle odottamaan paistamista.
  5. Paista viipaleet pannulla reilussa voissa kullan ruskeiksi molemmin puolin ja ripottele pintaan mantelirouhetta sekä ripaus sokeria halutessasi. Käännä vielä kerran ja paista hetki, jotta pinnassa oleva mantelirouhea ja sokeri saavat hiukan paahteisuutta.
  6. Nostele paistetut viipaleet lautasille tai tarjoiluvadille ja tarjoile pasha-kermavaahdon kera.