Helppous yllättää
Risalamande

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 dl dl puuroriisiä puuroriisi
8 dl dl täysmaitoa täysmaito
3 rkl rkl sokeria sokeri
3 dl dl kuohukermaa kuohukerma
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 dl dl manteleita manteli

Tarjoiluun

hilloa hillo
(oman maun mukaan, esim. vadelma tai mustaherukka)

Risalamande

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(4)

Valmistus

  1. Mittaa riisit kattilaan ja sekoita joukkoon maito ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä puuroksi, noin 45 minuuttia. Muista sekoittaa usein ja vahtia, ettei puuro pala pohjaan. Anna jäähtyä.
  2. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi ja paahda mantelirouhetta kuumalla kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä.
  4. Sekoita riisipuuron joukkoon kermavaahto ja mantelit. Jaa annoskulhoihin. Viimeistele annokset hillonokareella.