
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
5 dl dl | kevytmaitoa kevytmaito | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
2 dl dl | vettä vesi | |
1,5 dl dl | puuroriisiä puuroriisi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 | sitruunaa
sitruuna (kuori raastettuna ja mehu puristettuna) | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
2 - 3 | liivatelehteä liivatelehti | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Luumukiisseli
1 prk prk | kuivattuja luumuja
kuivattu luumu (Alesto kuivattuja luumuja) | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 l l | vettä vesi | |
2 rkl rkl | perunajauhoja
perunajauho (+ 0,5 dl vettä) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRiisivanukas ja luumukiisseli
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kiehauta riisivanukasta varten sokeri ja vesi sekä suola.
- Huuhdo riisit ja lisää ne joukkoon. Kaavi vaniljatangon siemenet tai kaada vanilliinisokeri riisin sekaan. Keittele puuroa vielä noin 30 minuuttia ja aseta liivatelehdet sillä aikaa noin 3 dl vettä liottumaan.
- Riisivanukkaan tekeytyessä valmista kiisseli, mutta muista sekoitella riisivanukasta aika ajoin.
- Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää maito. Kun puuro alkaa olla kypsää, lisää liotetut liivatteet.
- Anna riisivanukkaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa odotellessa kermavaahto ja lisää kermavaahdon sekaan teelusikallinen vanilliinisokeria.
- Kun riisivanukas on jäähtynyt lisää raastettu sitruunan kuori ja mehu sekä löysäksi vatkattu kermavaahto.
- Sekoita varovasti nostellen, tarkista maku ja anna hyytyä hieman jääkaapissa ennen tarjoilua.
Kiisseli
- Kiehauta 1 L vettä ja sokeri luumukiisseliä varten.
- Lisää luumut sokeriveteen ja keitä ne pehmeiksi miedossa lämmössä.
- Kun luumut ovat pehmenneet, eivät kuitenkaan hajonneet, sekoita ½ dl vettä ja perunajauhot desikupissa ja lisää ohuena nestesuuruksena kiisselin joukkoon.
- Anna kiehahtaa, tarkista maku, jäähdytä ja tarjoile riisivanukkaan kanssa.
Vinkki: Keitä puuroriisi aina ensin veteen, jotta puuro ei pala niin helposti pohjaan. Kun riisivanukas on valmis, kaada annokset pieniin lasikippoihin valmiiksi ja jätä jääkaappiin jähmettymään.