Helppous yllättää
Riisivanukas ja luumukiisseli

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

5 dl dl kevytmaitoa kevytmaito
2 dl dl kermaa kerma
2 dl dl vettä vesi
1,5 dl dl puuroriisiä puuroriisi
1 dl dl sokeria sokeri
1 sitruunaa sitruuna
(kuori raastettuna ja mehu puristettuna)
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 - 3 liivatelehteä liivatelehti
0,5 tl tl suolaa suola
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Luumukiisseli

1 prk prk kuivattuja luumuja kuivattu luumu
(Alesto kuivattuja luumuja)
1 dl dl sokeria sokeri
1 l l vettä vesi
2 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
(+ 0,5 dl vettä)

Riisivanukas ja luumukiisseli

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(12)

Valmistus

  1. Kiehauta riisivanukasta varten sokeri ja vesi sekä suola.
  2. Huuhdo riisit ja lisää ne joukkoon. Kaavi vaniljatangon siemenet tai kaada vanilliinisokeri riisin sekaan. Keittele puuroa vielä noin 30 minuuttia ja aseta liivatelehdet sillä aikaa noin 3 dl vettä liottumaan.
  3. Riisivanukkaan tekeytyessä valmista kiisseli, mutta muista sekoitella riisivanukasta aika ajoin.
  4. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää maito. Kun puuro alkaa olla kypsää, lisää liotetut liivatteet.
  5. Anna riisivanukkaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa odotellessa kermavaahto ja lisää kermavaahdon sekaan teelusikallinen vanilliinisokeria.
  6. Kun riisivanukas on jäähtynyt lisää raastettu sitruunan kuori ja mehu sekä löysäksi vatkattu kermavaahto.
  7. Sekoita varovasti nostellen, tarkista maku ja anna hyytyä hieman jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kiisseli

  1. Kiehauta 1 L vettä ja sokeri luumukiisseliä varten.
  2. Lisää luumut sokeriveteen ja keitä ne pehmeiksi miedossa lämmössä.
  3. Kun luumut ovat pehmenneet, eivät kuitenkaan hajonneet, sekoita ½ dl vettä ja perunajauhot desikupissa ja lisää ohuena nestesuuruksena kiisselin joukkoon.
  4. Anna kiehahtaa, tarkista maku, jäähdytä ja tarjoile riisivanukkaan kanssa.

Vinkki: Keitä puuroriisi aina ensin veteen, jotta puuro ei pala niin helposti pohjaan. Kun riisivanukas on valmis, kaada annokset pieniin lasikippoihin valmiiksi ja jätä jääkaappiin jähmettymään.