Helppous yllättää
Ratatouille

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 sipulia sipuli
3 porkkanaa porkkana
2 paprikaa paprika
(1 punainen ja 1 keltainen)
1 kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 munakoisoa munakoiso
5 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 ruukkua ruukku timjamia timjami
(hienonnettuna, säästä hiukan koristeluun)
1 ruukkua ruukku lehtipersiljaa lehtipersilja
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika
2 prk prk tomaattimurskaa tomaattimurska
(á 500 g)
0,5 dl dl oliiviöljyä oliiviöljy
1 rkl rkl punaviinietikkaa punaviinietikka
1 rkl rkl hunajaa hunaja
1 rkl rkl paprikajauhetta paprikajauhe
3 tl tl merisuolaa merisuola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
(rouhittuna)

Ratatouille

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(13)

Valmistus

  1. Pese kasvikset ja kuori porkkanat sekä sipulit. Poista paprikoista siemenkodat ja munakoisosta sekä kesäkurpitsasta kannat. Pilko kaikki kasvikset isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda porkkanalohkoja öljyssä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja jatka paahtamista jonkin aikaa. Lisää loput kasvikset ja paahda vielä hetki.
  4. Sekoita joukkoon loput ainekset persiljaa ja basilikaa lukuun ottamatta. Anna hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
  5. Lisää hienonnettu basilika sekä persilja ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Kun kaikki kasvikset ovat pehmenneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
  6. Tarjoa pääruokana esim. riisin ja ranskankerman kera tai kasvislisäkkeenä liha-/kanaruoille.

Vinkki:Ratatouille toimii loistavasti myös lisäkkeenä liha- ja kanaruoille. Ratatouille säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa, eli samalla vaivalla kannattaa tehdä suurempiakin määriä.