Valmistus
- Pese kasvikset ja kuori porkkanat sekä sipulit. Poista paprikoista siemenkodat ja munakoisosta sekä kesäkurpitsasta kannat. Pilko kaikki kasvikset isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda porkkanalohkoja öljyssä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja jatka paahtamista jonkin aikaa. Lisää loput kasvikset ja paahda vielä hetki.
- Sekoita joukkoon loput ainekset persiljaa ja basilikaa lukuun ottamatta. Anna hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Lisää hienonnettu basilika sekä persilja ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Kun kaikki kasvikset ovat pehmenneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Tarjoa pääruokana esim. riisin ja ranskankerman kera tai kasvislisäkkeenä liha-/kanaruoille.
Vinkki:Ratatouille toimii loistavasti myös lisäkkeenä liha- ja kanaruoille. Ratatouille säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa, eli samalla vaivalla kannattaa tehdä suurempiakin määriä.