
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 | sipulia sipuli | ||
3 | porkkanaa porkkana | ||
2 | paprikaa
paprika (1 punainen ja 1 keltainen) | ||
1 | kesäkurpitsaa kesäkurpitsa | ||
1 | munakoisoa munakoiso | ||
5 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
1 ruukkua ruukku | timjamia
timjami (hienonnettuna, säästä hiukan koristeluun) | ||
1 ruukkua ruukku | lehtipersiljaa lehtipersilja | ||
1 ruukkua ruukku | basilikaa basilika | ||
2 prk prk | tomaattimurskaa
tomaattimurska (á 500 g) | ||
0,5 dl dl | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka | ||
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | ||
1 rkl rkl | paprikajauhetta paprikajauhe | ||
3 tl tl | merisuolaa merisuola | ||
1 tl tl | mustapippuria
mustapippuri (rouhittuna) |
Ratatouille
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:40
min
(7)
Valmistus
- Pese kasvikset ja kuori porkkanat sekä sipulit. Poista paprikoista siemenkodat ja munakoisosta sekä kesäkurpitsasta kannat. Pilko kaikki kasvikset isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda porkkanalohkoja öljyssä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja jatka paahtamista jonkin aikaa. Lisää loput kasvikset ja paahda vielä hetki.
- Sekoita joukkoon loput ainekset persiljaa ja basilikaa lukuun ottamatta. Anna hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Lisää hienonnettu basilika sekä persilja ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Kun kaikki kasvikset ovat pehmenneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Tarjoa pääruokana esim. riisin ja ranskankerman kera tai kasvislisäkkeenä liha-/kanaruoille.
Vinkki:Ratatouille toimii loistavasti myös lisäkkeenä liha- ja kanaruoille. Ratatouille säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa, eli samalla vaivalla kannattaa tehdä suurempiakin määriä.