
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaRatatouille
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese kasvikset ja kuori porkkanat sekä sipulit. Poista paprikoista siemenkodat ja munakoisosta sekä kesäkurpitsasta kannat. Pilko kaikki kasvikset isohkoiksi lohkoiksi ja murskaa valkosipuli.
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paahda porkkanalohkoja öljyssä viitisen minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Lisää joukkoon sipuli ja valkosipulimurska ja jatka paahtamista jonkin aikaa. Lisää loput kasvikset ja paahda vielä hetki.
- Sekoita joukkoon loput ainekset persiljaa ja basilikaa lukuun ottamatta. Anna hautua noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Lisää hienonnettu basilika sekä persilja ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Kun kaikki kasvikset ovat pehmenneet, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.
- Tarjoa pääruokana esim. riisin ja ranskankerman kera tai kasvislisäkkeenä liha-/kanaruoille.
Vinkki:Ratatouille toimii loistavasti myös lisäkkeenä liha- ja kanaruoille. Ratatouille säilyy hyvin jääkaapissa ja sen voi myös pakastaa, eli samalla vaivalla kannattaa tehdä suurempiakin määriä.