
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | turskafileitä turskafilee | ||
Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton) | |||
0,75 tl tl | suolaa suola | ||
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | ||
1 nokaretta nokare | voita voi | ||
ja loraus rypsiöljyä, paistamiseen |
Leivitys
150 g g | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | ||
2 | kananmunaa kananmuna | ||
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Rapeat kalanugetit
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:35 min
(3)
Valmistus
- Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja leikkaa kalat suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kääntele kalapaloja, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.
- Leikkaa limppu kuutioiksi ja jauha tehosekoittimen leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi. Vähän kuivahtaneista leipäviipaleista onnistuu parhaiten. Siirrä murut syvälle ruokalautaselle.
- Riko munat toiselle lautaselle ja mittaa vehnäjauhot kolmannelle.
- Kuumenna rasva paistinpannulla. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi limppumuruissa. Paista nugetit kypsiksi miedolla lämmöllä. Kääntele keittiöpihdeillä, jotta saat kalan pysymään ehjänä ja kaikkiin kylkiin kauniin paistopinnan.
- Tarjoa sellaisinaan tai kermaviilidipin kanssa. Aterialla lisänä maistuvat myös herneet ja perunasose tai vaikka Deluxeperunagratiini.