Helppous yllättää
Rapeat kalanugetit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

2 pkt pkt turskafileitä turskafilee
(Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton))
0,75 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl valkopippuria valkopippuri
1 nokaretta nokare voita voi
(ja loraus rypsiöljyä, paistamiseen)

Leivitys

150 g g saaristolaisleipää saaristolaisleipä
2 kananmunaa kananmuna
1 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Rapeat kalanugetit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(4)

Valmistus

  1. Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja leikkaa kalat suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kääntele kalapaloja, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.
  2. Leikkaa limppu kuutioiksi ja jauha tehosekoittimen leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi. Vähän kuivahtaneista leipäviipaleista onnistuu parhaiten. Siirrä murut syvälle ruokalautaselle.
  3. Riko munat toiselle lautaselle ja mittaa vehnäjauhot kolmannelle.
  4. Kuumenna rasva paistinpannulla. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi limppumuruissa. Paista nugetit kypsiksi miedolla lämmöllä. Kääntele keittiöpihdeillä, jotta saat kalan pysymään ehjänä ja kaikkiin kylkiin kauniin paistopinnan.
  5. Tarjoa sellaisinaan tai kermaviilidipin kanssa. Aterialla lisänä maistuvat myös herneet ja perunasose tai vaikka Deluxeperunagratiini.