
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
2 pkt pkt | turskafileitä
turskafilee (Isokari turskan selkäfileetä (nahaton, ruodoton)) | |
0,75 tl tl | suolaa suola | |
0,5 tl tl | valkopippuria valkopippuri | |
1 nokaretta nokare | voita
voi (ja loraus rypsiöljyä, paistamiseen) |
Leivitys
150 g g | saaristolaisleipää saaristolaisleipä | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRapeat kalanugetit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja leikkaa kalat suupalan kokoisiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria ja kääntele kalapaloja, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti.
- Leikkaa limppu kuutioiksi ja jauha tehosekoittimen leikkuuterällä mahdollisimman hienoksi. Vähän kuivahtaneista leipäviipaleista onnistuu parhaiten. Siirrä murut syvälle ruokalautaselle.
- Riko munat toiselle lautaselle ja mittaa vehnäjauhot kolmannelle.
- Kuumenna rasva paistinpannulla. Kierittele kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten munaseoksessa ja lopuksi limppumuruissa. Paista nugetit kypsiksi miedolla lämmöllä. Kääntele keittiöpihdeillä, jotta saat kalan pysymään ehjänä ja kaikkiin kylkiin kauniin paistopinnan.
- Tarjoa sellaisinaan tai kermaviilidipin kanssa. Aterialla lisänä maistuvat myös herneet ja perunasose tai vaikka Deluxeperunagratiini.