
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Raparperisorbetti
500 g g | raparperia raparperi | |
2 dl dl | vettä vesi | |
2 dl dl | hillosokeria hillosokeri | |
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Raparperisorbetti-pavlova
2 dl dl | marenkia marenki | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
250 g g | mansikoita mansikka |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRaparperisorbetti-pavlova
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Valmistan ensin raparperisorbetti. Sorbetin tulee tekeytyä pakastimessa noin neljän tunnin ajan.
Raparperisorbetti
- Pese raparperinvarret, poista mahdolliset kantapalat ja pilko ohuiksi siivuiksi kattilaan.
- Mittaa joukkoon loput ainekset ja keitä noin 10 minuutin ajan. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi esimerkiksi käyttämällä kylmävesihaudetta.
- Kaada raparperiseos muovikulhoon ja laita pakastimeen noin tunniksi.
- Kun massa alkaa jäätyä reunoiltaan, vatkaa sitä voimakkaasti, jolloin massa vaahtoutuu hiukan. Mikäli massa ehtii jäätyä kokonaan ennen vatkausta, ota se hetkeksi huoneen lämpöön ja vatkaa, kun se on pehmennyt hiukan.
- Laita takaisin pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Massa säilyy pakastimessa pidempäänkin.
- Ota sorbetti pakastimesta pehmenemään hiukan ennen tarjoamista ja tarjoile sellaisenaan, tai valmista herkullinen pavlova.
Raparperisorbetti-pavlova
- Mittaa kulhoon kerma ja vanilliinisokeri. Vatkaa vaahdoksi.
- Murskaa hiukan marenkia tarjoiluastian pohjalle ja pyöräytä sorbetista pallo päälle.
- Lusikoi päälle hiukan kermavaahtoa, koristele tuoreilla mansikoilla. Tarjoile heti.