
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
1 rkl rkl | sokeria sokeri | |
0,25 tl tl | suolaa suola | |
75 g g | voita voi | |
100 g g | tuorejuustoa tuorejuusto |
Täyte
200 g g | mansikoita mansikka | |
200 g g | raparperia raparperi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
3 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho |
Voiteluun
1 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1 rkl rkl | maitoa maito | |
2 rkl rkl | sokeria sokeri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listRaparperi-mansikkagalette
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Huom: varaa taikinan tekeytymiseen mieluiten vuorokausi.
- Mittaa kulhoon pohjataikinan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
- Lisää juusto ja sekoita.
- Kaada mukaan kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, painele palat litteiksi, kietaise molemmat kelmuun ja nosta jääkaappiin mieluiten yön ajaksi.
- Lohko peratut mansikat neljään osaan. Leikkaa puhdistetut raparperit noin sentin paloiksi.
- Kumoa ne kulhoon ja sekoita mukaan sokerit sekä perunajauhot.
- Painele huoneenlämpöiset pohjataikinat jauhotetun leivinpaperin päällä pellillä pyöreiksi levyiksi.
- Jaa ja levitä täyteseos pohjille, mutta jätä 3-4 senttiä vapaaksi reunoilta. Taittele taikina reunoilta täytteen päälle rennoin ottein.
- Nosta galettet kylmään noin 15 minuutiksi.
- Vatkaa keltuainen maidon ja sokerin kanssa sekaisin.
- Voitele reunat seoksella ja ripottele pinnalle sokeria.
- Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
- Anna galetten jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön, vaniljavaahdon tai hunajalla ja vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.