Raparperi-mansikkagalette

Raparperi-mansikkagalette

VaikeusasteHelppo
Valmistus15 min

Valmistus

    Huom: varaa taikinan tekeytymiseen mieluiten vuorokausi.

  1. Mittaa kulhoon pohjataikinan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää juusto ja sekoita.
  3. Kaada mukaan kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, painele palat litteiksi, kietaise molemmat kelmuun ja nosta jääkaappiin mieluiten yön ajaksi.
  4. Lohko peratut mansikat neljään osaan. Leikkaa puhdistetut raparperit noin sentin paloiksi.
  5. Kumoa ne kulhoon ja sekoita mukaan sokerit sekä perunajauhot.
  6. Painele huoneenlämpöiset pohjataikinat jauhotetun leivinpaperin päällä pellillä pyöreiksi levyiksi.
  7. Jaa ja levitä täyteseos pohjille, mutta jätä 3-4 senttiä vapaaksi reunoilta. Taittele taikina reunoilta täytteen päälle rennoin ottein.
  8. Nosta galettet kylmään noin 15 minuutiksi.
  9. Vatkaa keltuainen maidon ja sokerin kanssa sekaisin.
  10. Voitele reunat seoksella ja ripottele pinnalle sokeria.
  11. Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
  12. Anna galetten jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön, vaniljavaahdon tai hunajalla ja vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.

Sopivat reseptit