Valmistus
- Mittaa kulhoon pohjataikinan jauhot, sokeri ja suola. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi se jauhoseokseen murumaiseksi seokseksi.
- Lisää juusto ja sekoita.
- Kaada mukaan kylmää vettä ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi palloksi. Jaa taikina kahteen osaan, painele palat litteiksi, kietaise molemmat kelmuun ja nosta jääkaappiin mieluiten yön ajaksi.
- Lohko peratut mansikat neljään osaan. Leikkaa puhdistetut raparperit noin sentin paloiksi.
- Kumoa ne kulhoon ja sekoita mukaan sokerit sekä perunajauhot.
- Painele huoneenlämpöiset pohjataikinat jauhotetun leivinpaperin päällä pellillä pyöreiksi levyiksi.
- Jaa ja levitä täyteseos pohjille, mutta jätä 3-4 senttiä vapaaksi reunoilta. Taittele taikina reunoilta täytteen päälle rennoin ottein.
- Nosta galettet kylmään noin 15 minuutiksi.
- Vatkaa keltuainen maidon ja sokerin kanssa sekaisin.
- Voitele reunat seoksella ja ripottele pinnalle sokeria.
- Paista leivonnaista 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.
- Anna galetten jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön, vaniljavaahdon tai hunajalla ja vaniljalla maustetun ranskankerman kanssa.
Huom: varaa taikinan tekeytymiseen mieluiten vuorokausi.