Helppous yllättää
Raikkaat sitrusleivokset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

380 g g valmista piirakkataikinaa valmis piirakkataikina
(makea piirakkataikina (pakaste))

Täyte

1 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
2 tl tl sitruunan kuorta sitruunan kuori
2 dl dl sokeria sokeri
4 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
75 g g voita voi
(pehmeää)

Lisäksi

1 dl dl kermavaahtoa kermavaahto
1 rkl rkl strösseleitä strösseli

Raikkaat sitrusleivokset

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(1)

Valmistus

  1. Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Jaa taikina paloiksi ja painele ne voideltuihin leivosvuokiin. Nosta vuoat uunipellille ja 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kauniin vaaleanruskea. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan. Irrota varovasti.
  3. Siivilöi kattilaan sitruunamehu. Lisää kuoriraaste, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva joukkoon rivakasti vatkaten ja jäähdytä. Sitruunatahna sakenee jäähtyessään.
  4. Levitä jäähtynyttä sitruunatahnaa leivospohjille, pursota päälle kermavaahtonokare ja ripottele päälle nonparelleja. Tarjoa saman tien.