Raikkaat sitrusleivokset

Raikkaat sitrusleivokset

VaikeusasteHelppo
Valmistus40 min

Valmistus

  1. Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Jaa taikina paloiksi ja painele ne voideltuihin leivosvuokiin. Nosta vuoat uunipellille ja 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kauniin vaaleanruskea. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan. Irrota varovasti.
  3. Siivilöi kattilaan sitruunamehu. Lisää kuoriraaste, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva joukkoon rivakasti vatkaten ja jäähdytä. Sitruunatahna sakenee jäähtyessään.
  4. Levitä jäähtynyttä sitruunatahnaa leivospohjille, pursota päälle kermavaahtonokare ja ripottele päälle nonparelleja. Tarjoa saman tien.

Sopivat reseptit