
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
380 g g | valmista piirakkataikinaa
valmis piirakkataikina (makea piirakkataikina (pakaste)) |
Täyte
1 dl dl | sitruunamehua sitruunamehu | ||
2 tl tl | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
2 dl dl | sokeria sokeri | ||
4 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | ||
75 g g | voita
voi (pehmeää) |
Lisäksi
1 dl dl | kermavaahtoa kermavaahto | ||
1 rkl rkl | strösseleitä strösseli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaRaikkaat sitrusleivokset
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
- Jaa taikina paloiksi ja painele ne voideltuihin leivosvuokiin. Nosta vuoat uunipellille ja 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kauniin vaaleanruskea. Kypsennysaika riippuu leivosvuokien koosta eli tarkkaile kypsymistä. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan. Irrota varovasti.
- Siivilöi kattilaan sitruunamehu. Lisää kuoriraaste, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä, lisää paloiteltu rasva joukkoon rivakasti vatkaten ja jäähdytä. Sitruunatahna sakenee jäähtyessään.
- Levitä jäähtynyttä sitruunatahnaa leivospohjille, pursota päälle kermavaahtonokare ja ripottele päälle nonparelleja. Tarjoa saman tien.