Helppous yllättää
Quiche Lorraine -piiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

2,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
100 g g voita voi
1 kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen
1 rkl rkl vettä vesi

Täyte

200 g g pekonia pekoni
0,5 purjoa purjo
1 dl dl Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto
2 dl dl ranskankermaa ranskankerma
2 dl dl kermaa kerma
3 kananmunaa kananmuna

Tarvitset lisäksi

suolaa ja pippuria suola ja pippuri
voita voi
(ja ripaus vehnäjauhoja piirakkavuokaan)
yrttejä yrtit
(koristeluun halutessasi)
pinaattia pinaatti
(halutessasi)
valkosipulia valkosipuli
(halutessasi)

Quiche Lorraine -piiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(1)

Valmistus

  1. Nypi jauhot ja voi. Lisää muna ja tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan levätä 10-15 min ennen kaulitsemista.
  2. Valmista täyte. Paista pekoni pannulla, lisää purjo ja anna pehmetä. Voit halutessasi lisätä pekonin joukkoon myös esimerkiksi pilkottua pinaattia, sipulia tai valkosipulia oman maun mukaan.
  3. Sekoita ranskankerma kulhossa munien kanssa ja lisää lopuksi kerma. Tarkista maku.
  4. Voitele piirakkavuoka voilla ja ripottele vuokaan vehnäjauhoja. Pyörittele vuokaa ja levitä jauhot voihin ohueksi kerrokseksi - tämä estää taikinan takertumisen vuokaan. Kauli taikina ja asettele se vuoan päälle, painele tasaisesti paikoilleen aina reunoja myöten ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, peitä pohja leivinpaperilla ja lisää päälle esimerkiksi kuivia papuja tai riisiä. Paista painon alla grillissä (tai 200-asteisessa uunissa) 12-14 min, kunnes pohja alkaa kypsyä.
  5. Poista painot varovasti ja kaada massa vuokaan. Lisää päälle juustoraaste ja anna hyytyä miedossa lämmössä grillissä tai 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Koska lämpö tulee grillissä ainoastaan alapuolelta, voit halutessasi saada lisää väriä piirakan pintaan käsipolttimella. Koristele quiche-piiras tuoreilla yrteillä kuten rucolalla ja tarjoile.

Avainsanat

Pääruoat