
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
2,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
100 g g | voita voi | |
1 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | |
1 rkl rkl | vettä vesi |
Täyte
200 g g | pekonia pekoni | |
0,5 | purjoa purjo | |
1 dl dl | Grana Padano -juustoa Grana Padano -juusto | |
2 dl dl | ranskankermaa ranskankerma | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
3 | kananmunaa kananmuna |
Tarvitset lisäksi
suolaa ja pippuria suola ja pippuri | ||
voita
voi (ja ripaus vehnäjauhoja piirakkavuokaan) | ||
yrttejä
yrtit (koristeluun halutessasi) | ||
pinaattia
pinaatti (halutessasi) | ||
valkosipulia
valkosipuli (halutessasi) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listQuiche Lorraine -piiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Nypi jauhot ja voi. Lisää muna ja tarvittaessa vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna taikinan levätä 10-15 min ennen kaulitsemista.
- Valmista täyte. Paista pekoni pannulla, lisää purjo ja anna pehmetä. Voit halutessasi lisätä pekonin joukkoon myös esimerkiksi pilkottua pinaattia, sipulia tai valkosipulia oman maun mukaan.
- Sekoita ranskankerma kulhossa munien kanssa ja lisää lopuksi kerma. Tarkista maku.
- Voitele piirakkavuoka voilla ja ripottele vuokaan vehnäjauhoja. Pyörittele vuokaa ja levitä jauhot voihin ohueksi kerrokseksi - tämä estää taikinan takertumisen vuokaan. Kauli taikina ja asettele se vuoan päälle, painele tasaisesti paikoilleen aina reunoja myöten ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Pistele pohjaan haarukalla reikiä, peitä pohja leivinpaperilla ja lisää päälle esimerkiksi kuivia papuja tai riisiä. Paista painon alla grillissä (tai 200-asteisessa uunissa) 12-14 min, kunnes pohja alkaa kypsyä.
- Poista painot varovasti ja kaada massa vuokaan. Lisää päälle juustoraaste ja anna hyytyä miedossa lämmössä grillissä tai 180-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Koska lämpö tulee grillissä ainoastaan alapuolelta, voit halutessasi saada lisää väriä piirakan pintaan käsipolttimella. Koristele quiche-piiras tuoreilla yrteillä kuten rucolalla ja tarjoile.