
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 | pitaleipää
pitaleipä (paistopisteestä) | |
0,75 dl dl | rypsiöljyä rypsiöljy | |
1,5 rkl rkl | tacomaustetta tacomauste | |
0,5 tl tl | suolaa suola |
Lisäksi
2 prk prk | tsatsikia
tsatsiki (á 200 g) | |
1 | kurkkua kurkku | |
2 | tomaattia tomaatti | |
1 | punasipulia
punasipuli (pieni) | |
2 pkt pkt | halloumia
halloumi (á 225) | |
1 pss pss | salaattia salaatti |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPita-nachot halloumilla
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Leikkaa pitaleivät ensin puoliksi ja sitten kukin puolikas 6 kolmioon.
- Yhdistä isossa kulhossa keskenään öljy, tacomauste ja suola. Kääntele pitakolmiot öljyseoksessa ja kumoa leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi
- Kypsennä keskitasolla 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita, 10-13 minuuttia.
- Raasta kurkku hienoksi ja painele raasteesta siivilässä pois ylimääräinen neste. Sekoita raaste sitten kulhossa tzatzikin joukkoon.
- Pilko tomaatit pieniksi ja hienonna kuorittu punasipuli. Lisää punasipuli tzatsikin sekaan.
- Valuta ja viipaloi halloumit. Paista viipaleisiin pannulla kaunis kullankeltainen pinta.
- Ota pitalastut uunista. Lusikoi kastiketta pitalastujen päälle. Lisää halloumipalat, hienonnetut tomaatit ja salaatinlehdet. Tarjoa heti.
Vinkki: Nachopelti on helppo ruoka viikonloppuun: nopeasti valmistuva peltiruoka maistuu isollekin porukalle, ja sitä voi varioida loputtomiin. Tässä kreikkalainen versio, johon upotetaan pitaleipää, tsatsikia ja herkullista halloumia.