Helppous yllättää
Pita-nachot halloumilla

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 pitaleipää pitaleipä
(paistopisteestä)
0,75 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
1,5 rkl rkl tacomaustetta tacomauste
0,5 tl tl suolaa suola

Lisäksi

2 prk prk tsatsikia tsatsiki
(á 200 g)
1 kurkkua kurkku
2 tomaattia tomaatti
1 punasipulia punasipuli
(pieni)
2 pkt pkt halloumia halloumi
(á 225)
1 pss pss salaattia salaatti

Pita-nachot halloumilla

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(286)

Valmistus

  1. Leikkaa pitaleivät ensin puoliksi ja sitten kukin puolikas 6 kolmioon.
  2. Yhdistä isossa kulhossa keskenään öljy, tacomauste ja suola. Kääntele pitakolmiot öljyseoksessa ja kumoa leivinpaperin päälle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi
  3. Kypsennä keskitasolla 200 asteessa, kunnes ne ovat rapeita, 10-13 minuuttia.
  4. Raasta kurkku hienoksi ja painele raasteesta siivilässä pois ylimääräinen neste. Sekoita raaste sitten kulhossa tzatzikin joukkoon.
  5. Pilko tomaatit pieniksi ja hienonna kuorittu punasipuli. Lisää punasipuli tzatsikin sekaan.
  6. Valuta ja viipaloi halloumit. Paista viipaleisiin pannulla kaunis kullankeltainen pinta.
  7. Ota pitalastut uunista. Lusikoi kastiketta pitalastujen päälle. Lisää halloumipalat, hienonnetut tomaatit ja salaatinlehdet. Tarjoa heti.

Vinkki: Nachopelti on helppo ruoka viikonloppuun: nopeasti valmistuva peltiruoka maistuu isollekin porukalle, ja sitä voi varioida loputtomiin. Tässä kreikkalainen versio, johon upotetaan pitaleipää, tsatsikia ja herkullista halloumia.