
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
0,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | ||
1 tl tl | kardemummaa kardemumma | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
2 dl dl | maitoa maito | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
2 rkl rkl | rapsiöljyä rapsiöljy | ||
2 tl tl | limeä
lime (kuorta raastettuna) | ||
1 rkl rkl | limemehua limemehu |
Paistamiseen
5 dl dl | rapsiöljyä rapsiöljy |
Päälle
1 ripausta ripaus | tomusokeria tomusokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPirteät pikamunkit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
- Sekoita toisessa kulhossa maito, muna, öljy, limettiraaste ja -mehu.
- Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla, kun se ruskistuu minuutissa, on öljy paistovalmista.
- Ota kahdella ruokalusikalla taikinasta nokareita, tiputa varovasti öljyyn ja uppopaista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta munkit lautaselle leivin- ja talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
- Tupruta munkkien päälle tomusokeria ja tarjoile heti lämpiminä.
Vinkki: Pikamunkit kannattaa herkutella aina paistolämpiminä.