Helppous yllättää
Pirteät pikamunkit

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
0,25 tl tl suolaa suola
2 dl dl maitoa maito
1 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
2 tl tl limeä lime
(kuorta raastettuna)
1 rkl rkl limemehua limemehu

Paistamiseen

5 dl dl rapsiöljyä rapsiöljy

Päälle

1 ripausta ripaus tomusokeria tomusokeri

Pirteät pikamunkit

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

35 min
(5)

Valmistus

  1. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  2. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna, öljy, limettiraaste ja -mehu.
  3. Kaada nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa noin 180-asteiseksi. Kokeile kuumuutta vaalealla leipäpalalla, kun se ruskistuu minuutissa, on öljy paistovalmista.
  5. Ota kahdella ruokalusikalla taikinasta nokareita, tiputa varovasti öljyyn ja uppopaista molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta munkit lautaselle leivin- ja talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
  6. Tupruta munkkien päälle tomusokeria ja tarjoile heti lämpiminä.

Vinkki: Pikamunkit kannattaa herkutella aina paistolämpiminä.