Helppous yllättää
Peston makuinen levitelauta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Peston makuinen levitelauta

250 g g voita voi
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
0,5 dl dl basilikaa basilika
(lehtiä hienonnettuna)
1 - 2 rkl rkl parmesaania parmesaani
(raastettuna)
1 rkl rkl pinjansiemeniä pinjansiemen
(paahdettuna)
suolaa suola
mustapippuria mustapippuri
(rouhittuna)
leipää leipä
(lisäksi vaaleaa leipää viipaloituna)

Makea levitelauta

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamatonta)
1 dl dl vadelmia vadelma
(tuoreita)
1 - 2 rkl rkl valkosuklaata valkosuklaa
(rouhetta)
1 - 2 rkl rkl kinuskikastiketta kinuskikastike
croissantteja croissant
(lisäksi viipaloituna)

Peston makuinen levitelauta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(3)

Valmistus

Peston makuinen levitelauta

  1. Nosta voi huoneenlämpöön pehmenemään noin tunti ennen levitelaudan valmistusta. Voit tarvittaessa pehmentää voita mikrossa kaikista matalimmalla teholla, pieniä aikoja kerralla mikrottaen. Varo, ettei voi lähde sulamaan!
  2. Levitä voi ruokailuveitsellä tai lastalla pienelle leikkuulaudalle tai laakealle vadille.
  3. Ripottele makuaineet voin päälle.
  4. Tarjoa levitelauta vaalean leivän kanssa.

Makea levitelauta

  1. Levitä tuorejuusto ruokailuveitsellä tai lastalla pienelle leikkuulaudalle tai laakealle vadille.
  2. Ripottele vadelmat ja suklaarouhe tuorejuustolle.
  3. Valuta päälle kinuskikastiketta.
  4. Tarjoa levitelauta croissantien kanssa.