Helppous yllättää
Pestolohi ja juurespelti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

700 g g lohta lohi
(Isokari lohifileetä)
1 rs rs pestoa pesto
(Chef Select tuorepestoa)
6 perunaa peruna
4 porkkanaa porkkana
2 palsternakkaa palsternakka
1 valkosipulia valkosipuli
(kokonainen)
1 lorausta loraus oliiviöljyä oliiviöljy
1 ripausta ripaus suolaa suola

Pestolohi ja juurespelti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

40 min
(10)

Valmistus

  1. Pese juurekset.
  2. Viipaloi perunat ja porkkanat lohkoiksi. Puolita palsternakat ja leikkaa myös lohkoiksi pituussuunnassa.
  3. Halkaise kokonainen valkosipuli poikittaissuunnassa.
  4. Aseta juurekset leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
  5. Laita juurekset uuniin 200-asteeseen.
  6. Esivalmistele sillä välin lohi. Pyyhi lohefileen pinta talouspaperilla.
  7. Hiero lohifileen reunoihin ja häntään oliiviöljyä.
  8. Levitä pesto lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  9. Nosta lohifile juuresten päälle pellille kun juurekset ovat kypsyneet noin 30 minuuttia.
  10. Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsä, mutta mehevä.

Vinkki! Lisää uunijuureksiin teelusikallinen hunajaa.

Valmista pestolohi ja uunijuurekset yhdessä Liemessä -ruokavaikuttajan kanssa.
Resepti: Liemessä / Jenni Häyrinen