
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
700 g g | lohta
lohi (Isokari lohifileetä) | ||
1 rs rs | pestoa
pesto (Chef Select tuorepestoa) | ||
6 | perunaa peruna | ||
4 | porkkanaa porkkana | ||
2 | palsternakkaa palsternakka | ||
1 | valkosipulia
valkosipuli (kokonainen) | ||
1 lorausta loraus | oliiviöljyä oliiviöljy | ||
1 ripausta ripaus | suolaa suola |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPestolohi ja juurespelti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese juurekset.
- Viipaloi perunat ja porkkanat lohkoiksi. Puolita palsternakat ja leikkaa myös lohkoiksi pituussuunnassa.
- Halkaise kokonainen valkosipuli poikittaissuunnassa.
- Aseta juurekset leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
- Laita juurekset uuniin 200-asteeseen.
- Esivalmistele sillä välin lohi. Pyyhi lohefileen pinta talouspaperilla.
- Hiero lohifileen reunoihin ja häntään oliiviöljyä.
- Levitä pesto lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta lohifile juuresten päälle pellille kun juurekset ovat kypsyneet noin 30 minuuttia.
- Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsä, mutta mehevä.
Vinkki! Lisää uunijuureksiin teelusikallinen hunajaa.
Valmista pestolohi ja uunijuurekset yhdessä Liemessä -ruokavaikuttajan kanssa.
Resepti: Liemessä / Jenni Häyrinen