
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaPestolohi ja juurespelti
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Pese juurekset.
- Viipaloi perunat ja porkkanat lohkoiksi. Puolita palsternakat ja leikkaa myös lohkoiksi pituussuunnassa.
- Halkaise kokonainen valkosipuli poikittaissuunnassa.
- Aseta juurekset leivinpaperin päälle pellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
- Laita juurekset uuniin 200-asteeseen.
- Esivalmistele sillä välin lohi. Pyyhi lohefileen pinta talouspaperilla.
- Hiero lohifileen reunoihin ja häntään oliiviöljyä.
- Levitä pesto lohifileen päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Nosta lohifile juuresten päälle pellille kun juurekset ovat kypsyneet noin 30 minuuttia.
- Anna paistua noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsä, mutta mehevä.
Vinkki! Lisää uunijuureksiin teelusikallinen hunajaa.
Valmista pestolohi ja uunijuurekset yhdessä Liemessä -ruokavaikuttajan kanssa.
Resepti: Liemessä / Jenni Häyrinen