Helppous yllättää
Perunagratiini

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

6 perunaa peruna
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
2 dl dl kermaa kerma
3 - 4 rkl rkl voita voi
1 - 2 salottisipulia salottisipuli
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
1 ripausta ripaus valkopippuria valkopippuri
2 dl dl Emmental-juustoa Emmental-juusto
(tai gruyère-juustoa, raastettuna)

Perunagratiini

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(2)

Valmistus

  1. Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  2. Kuori ja pilko salotit ja valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli sekä viipaloidut perunat.
  3. Kuullota seosta hetki kattilassa, lisää kerma, kiehauta, tarkista maku ja lisää juusto.
  4. Kaada koko komeus uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes peruna on kypsää (kokeile tikulla) ja päältä kullanruskeaa. Tarjoile välittömästi.

Vinkki: Kun kypsennät perunoita ensin kattilassa saat paremman käsityksen lopputuloksen mausta, kuin latomalla perunat perinteisesti raakana uunivuokaan.