
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6 | perunaa peruna | ||
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | ||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
3 -4 rkl rkl | voita voi | ||
1 -2 | salottisipulia salottisipuli | ||
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | ||
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | ||
2 dl dl | Emmental-juustoa
Emmental-juusto (tai gruyère-juustoa, raastettuna) |
Perunagratiini
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
1:30
h
(2)
Valmistus
- Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
- Kuori ja pilko salotit ja valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli sekä viipaloidut perunat.
- Kuullota seosta hetki kattilassa, lisää kerma, kiehauta, tarkista maku ja lisää juusto.
- Kaada koko komeus uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes peruna on kypsää (kokeile tikulla) ja päältä kullanruskeaa. Tarjoile välittömästi.
Vinkki: Kun kypsennät perunoita ensin kattilassa saat paremman käsityksen lopputuloksen mausta, kuin latomalla perunat perinteisesti raakana uunivuokaan.