
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
6 | perunaa peruna | |
2 kynttä kynsi | valkosipulia valkosipuli | |
2 dl dl | kermaa kerma | |
3 - 4 rkl rkl | voita voi | |
1 - 2 | salottisipulia salottisipuli | |
1 ripausta ripaus | merisuolaa merisuola | |
1 ripausta ripaus | valkopippuria valkopippuri | |
2 dl dl | Emmental-juustoa
Emmental-juusto (tai gruyère-juustoa, raastettuna) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPerunagratiini
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Kuori perunat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
- Kuori ja pilko salotit ja valkosipulit. Sulata voi kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli sekä viipaloidut perunat.
- Kuullota seosta hetki kattilassa, lisää kerma, kiehauta, tarkista maku ja lisää juusto.
- Kaada koko komeus uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa, kunnes peruna on kypsää (kokeile tikulla) ja päältä kullanruskeaa. Tarjoile välittömästi.
Vinkki: Kun kypsennät perunoita ensin kattilassa saat paremman käsityksen lopputuloksen mausta, kuin latomalla perunat perinteisesti raakana uunivuokaan.