Parsa-waldorf

Parsa-waldorf

VaikeusasteHelppo
Esivalmistelu45 min

Valmistus

  1. Levitä saksanpähkinät pienelle uunipellille tai uuninkestävään astiaan ja paahda 160-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Leikkaa parsoista kuiva kanta pois ja kuori kevyesti 4cm päähän nupun kärjestä. Keitä suolatussa, kiehuvassa vedessä 2 minuuttia, nosta pois ja jäähdytä kylmässä vedessä jotta kypsyminen pysähtyy. Leikkaa parsan varret ½ cm paloiksi. Laita sivuun.
  3. Pese varsisellerin varret, leikkaa kuivat päädyt pois ja suikaloi vinottain ohuiksi lastuiksi. Laita isoon kulhoon, ripottele päälle suola ja mittää sekaan 1 rkl etikkaa ja sekoita. Anna mehustua.
  4. Puolita omena, koverra pois siemenkota ja suikaloi ohuiksi lastuiksi. Sekoita ranskankerma, majoneesi ja sinappi kulhossa ja kääntele sellereihin. Lisää parsa ja omenalastut ja sekoita varovasti. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna tekeytyä kylmässä vielä ainakin 30 min., lisää lopuksi salaattiin karpalot ja kevyesti kämmenessä murskatut saksanpäkinät.
  5. Tarjoile.

Sopivat reseptit