Helppous yllättää
Paprika-feta-shakshuka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g raakamakkaraa raakamakkara
(esim. Merquez-lammasmakkaraa)
1 sipulia sipuli
2 - 3 valkosipulia valkosipuli
0,5 paprikaa paprika
(punainen)
0,5 paprikaa paprika
(keltainen)
150 g g kesäkurpitsaa kesäkurpitsa
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl juustokuminaa juustokumina
(jauhettua)
1 tl tl paprikajauhetta paprikajauhe
1 tl tl suolaa suola
0,5 tl tl mustapippuria mustapippuri
0,25 tl tl chilijauhetta chilijauhe
1 tlk tlk tomaattimurskaa tomaattimurska
1 tlk tlk kikherneitä kikherne
100 g g fetajuustoa fetajuusto
4 kananmunaa kananmuna

Päälle

1 kourallista kourallinen korianteria korianteri

Paprika-feta-shakshuka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(35)

Valmistus

Brunssipöytien suosikki, shakshuka, on löytänyt meille tiensä Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä. Yhdessä pannussa kypsyvät kaikki: munat, makkarat, tomaatit ja palkokasvit. Ja aina voit säätää aineksia ja mausteita vapaasti oman makusi mukaisesti.

  1. Viipaloi makkarat. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele paprikat ja kesäkurpitsa. Kuumenna öljy valurautapaistinpannulla ja ruskista makkarat. Lisää kasvikset ja kuullota pehmeiksi, noin 5 minuuttia.
  2. Sekoita joukkoon mausteet ja kääntele hetki. Lisää joukkoon tomaatit sekä siivilässä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Anna porista miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarkista maku.
  3. Kuopaise kauhalla tai lusikalla neljä syvennystä, riko niihin munat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu 225-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Silppua päälle reilusti tuoretta korianteria.
  4. Voit jakaa annokseen kahteen pienempään paistinpannuun ja jos et omista uuninkestävää pannua, voit siirtää kastikkeen pannusta laakeaan uunivuokaan ja lisätä sitten munat ja juuston.