
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kalamiehen salaatti:
1 | kurkkua kurkku | ||
4 | tomaattia tomaatti | ||
2 | punasipulia punasipuli | ||
200 g g | savulohta savulohi | ||
yrttejä yrtti | |||
suolaa suola | |||
mustapippuria mustapippuri | |||
2 tl tl | sokeria sokeri | ||
oliiviöljyä oliiviöljy | |||
1 | sitruunamehua sitruunamehu | ||
2 - 3 rkl rkl | punaviinietikkaa punaviinietikka |
Anjovisperunat:
1 kg kg | uutta perunaa uusi peruna | ||
1 prk prk | anjovisfileitä anjovisfilee | ||
5 dl dl | kermaa kerma | ||
1 | tilliä tilli | ||
vettä vesi |
Paistettua kalaa:
ahvenfileitä ahvenfilee | |||
2 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | ||
rapsiöljyä rapsiöljy | |||
mustapippuria mustapippuri |
Hunajainen juustoleipä:
3 | leipää leipä | ||
3 | valkosipulia valkosipuli | ||
hunajaa hunaja | |||
1 pkt pkt | juustoa juusto |
Paistettua kalaa, anjovisperunoita ja kalamiehen salaattia
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Laita ensin perunat kiehumaan. Valmista sitten salaatti ja esivalmistele paistettavat kalat. Voit paistaa kalat ja hunajaiset juustoleivät yhtä aikaa grillillä.
Kalamiehen salaatti1. Pilko kasvikset suuriksi lohkoiksi ja nosta salaattikulhoon.2. Leikkaa graavilohisiivut pienemmiksi paloiksi ja nosta kasvisten joukkoon. Hienonna joukkoon tuoreita yrttejä.3. Lisää salaatin joukkoon vielä mausteet, oliiviöljy, punaviinietikka sekä limen tai sitruunan mehu. Sekoita kevyesti.4. Tarjoile paistetun kalan, anjovisperunoiden sekä hunajaisen juustoleivän kanssa.
Anjovisperunat
- Keitä perunat miedolla suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
- Kaada vesi pois ja lisää joukkoon anjovikset ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä kevyesti sekoitellen, kunnes kerma on saostunut.
- Lisää lopuksi joukkoon reilusti hakattua tilliä. Tarjoile paistetun kalan lisukkeena.
Paistettua kalaa
- Puhko ja suolesta kalat. Voit joko nylkeä kalat tai leikata niistä haluamasi kokoisia paloja.
- Pyörittele kalat ruisjauhoissa. Kuumenna grilliparila tai pannu ja lisää siihen reilusti voita. Paista kalat kypsäksi ja tarjoile anjovisperunoiden ja kalamiehen salaatin kanssa.
Hunajainen juustoleipä
- Halkaise chiabatat haluamasi kokoisiksi viipaleiksi.
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sivele leipäviipaleisiin juoksevaa hunajaa ja valkosipulimurskaa.
- Paahda leipäviipaleita nopeasti grillillä ja nosta päälle juustoviipaleet.
- Anna juuston sulaa ja nosta tarjolle annoksen viereen.
VINKKI: Kalan kypsyessä voit kuumentaa limelohkoja grillillä. Purista lämmintä limemehua kalojen päälle juuri ennen ruokailua.