Helppous yllättää
Pääsiäisen juustokakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

0,25 pkt pkt keksejä keksi
(Digestive)
2 - 3 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
0,5 tl tl kanelia kaneli
75 g g voita voi

Maustetut rusinat

4 - 5 rkl rkl rusinoita rusinat
2 rkl rkl sokeria sokeri
2 dl dl vettä vesi
1 tilkkaa tilkka konjakkia konjakki
(tai rommia)

Vaahtotäyte

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
1 sitruunan kuorta sitruunan kuori
(raastettuna)
1 appelsiinin kuorta appelsiinin kuori
(raastettuna)
1 limeä lime
(mehu ja kuori)
3 - 4 rkl rkl mantelilastuja mantelilastu
(tai rouhittua mantelia)
4 - 5 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
2 dl dl kuohukermaa kuohukerma

Vadelmakastike

200 g g vadelmia vadelma
(pakaste)
1 dl dl vettä vesi
0,5 dl dl sokeria sokeri

Koristeluun

1 kourallista kourallinen marjoja marjat
(ja halutessasi mintunlehtiä)

Pääsiäisen juustokakku

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

30 min
(14)

Valmistus

Pohjan valmistus

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Murskaa keksit murujauheeksi erillisessä kulhossa.
  3. Lisää mukaan muut pohjan ainekset, mukaan lukien voisula ja sekoita. Kaada keksimassa uunivuokaan, painele tiiviisti vuoan pohjalle ja anna jäähtyä.
  4. Aseta pohja jääkaappiin kovettumaan ja valmista tässä välissä maustetut rusinat, jotka tulevat täytteen sekaan.

Maustettujen rusinoiden valmistus

  1. Sekoita ainekset kattilassa ja kiehauta rusinat pehmeiksi.
  2. Valuta ja jäähdytä.

Vaahtotäytteen valmistus

  1. Vatkaa tuorejuusto ja vaniljasokeri sekaisin. Lisää mukaan myös tavallinen sokeri.
  2. Lisää mukaan pilkotut mantelit sekä sitruunan, appelsiinin ja limen kuori sekä limen mehu. Kaada joukkoon myös jäähtyneet rusinat.
  3. Sekoita ja lisää lopuksi kermavaahto joukkoon kevyesti sekoittaen. Tarkista maku.
  4. Annostele täyte vuokaan jäähtyneen ja hieman kovettuneen pohjan päälle, tasoita kakku päältä ja aseta jääkaappiin viilentymään.
  5. Valmista tässä välissä vadelmakastike tai tarjoile kakku viilentymisen jälkeen sellaisenaan.

Vadelmakastikkeen valmistus

  1. Kiehauta vadelmat, vesi ja sokeri.
  2. Sekoita tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ainekset sekaisin ja siivilöi ylimääräiset siemenet pois.
  3. Jäähdytä ja tarjoile juustokakun kaverina.

Vinkki: Kakun voit koristella kauniiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja muutamalla mintun lehdellä!