
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Kermavaahto
2 dl dl | vispikermaa vispikerma | |
250 g g | maitorahkaa maitorahka | |
3 rkl rkl | marmeladia
marmeladi (appelsiini) | |
1 rkl rkl | sitruunamehua sitruunamehu | |
0,5 - 1 tl tl | sitruunan kuorta
sitruunan kuori (raastettuna) | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
35 g g | kuivattuja hedelmiä kuivatut hedelmät | |
1 rkl rkl | manteleita
manteli (tai mieleisiäsi pähkinöitä rouhittuna) |
Ritarit
1 | leipää
leipä (hiukan kuivahtanut pullapitko tai vaalea leipä kahdeksaksi siivuksi leikattuna) | |
2 dl dl | maitoa maito | |
1 | kananmunaa kananmuna | |
2 rkl rkl | marmeladia
marmeladi (appelsiini) | |
2 rkl rkl | manteleita
manteli (rouhittuna ) | |
1 rkl rkl | sokeria
sokeri (pintarapeudeksi paistamisen lopussa) | |
1 nokaretta nokare | voita
voi (paistamiseen) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPääsiäisen köyhät ritarit
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Pasha-kermavaahto
- Pilko kuivahedelmät pienemmiksi paloiksi kulhoon. Lisää kulhoon rahka, muutama raapaisu sitruunan kuorta, appelsiinihillo, manteli tai pähkinärouhe sekä sitruunamehu ja sekoita ainekset keskenään.
- Siirrä seos hetkeksi odottamaan ja vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi erillisessä kulhossa.
- Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Nosta pashavaahto kylmään odottamaan ja siirry paistamaan leipäviipaleita.
Paahdetut ritarit
- Kuumenna iso pannu ja sulata siihen nokare voita
- Sekoita munamaito hyvin, niin että kananmuna hajoaa maidon joukkoon ja lisää joukkoon vielä appelsiinimarmeladi.
- Leikkaa leipä/pulla sopivan kokoisiksi viipaleiksi. Voit myös siivuttaa leivän/pullan kuivahtamaan työlaudalle vähintään tuntia ennen aloittamista.
- Kääntele siivuja munamaidossa hetki ja nosta ne sitten lautaselle odottamaan paistamista.
- Paista viipaleet pannulla reilussa voissa kullan ruskeiksi molemmin puolin ja ripottele pintaan mantelirouhetta sekä ripaus sokeria halutessasi. Käännä vielä kerran ja paista hetki, jotta pinnassa oleva mantelirouhea ja sokeri saavat hiukan paahteisuutta.
- Nostele paistetut viipaleet lautasille tai tarjoiluvadille ja tarjoile pasha-kermavaahdon kera.