Valmistus
- Nosta voi lämpiämään huoneenlämpöiseksi. Liuota hiiva haaleaan maitoon.
- Lisää mukaan kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola.
- Vatkaa alussa joukkoon vehnäjauhoja ja vaivaa loput jauhot taikinaan käsin. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi.
- Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki.
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (45 x 25 cm).
- Levitä taikinan päälle ohuelti aprikoosihilloa ja kääri napakaksi rullaksi. Nipistä saumakohta kiinni.Leikkaa rulla terävällä veitsellä noin 5 sentin levyisiksi paloiksi (10 kpl).
- Nosta palat voideltuun kakkuvuokaan leikkuupinta ylöspäin.
- Anna bostonkakun kohota puolisen tuntia.
- Sekoita rahkaan muut ainekset. Voitele kohonnut leivonnainen keltuaisella. Paina esim. lasin pohjalla kunkin palan keskelle monttu ja täytä se rahkaseoksella.
- Ripottele pinnalle vielä mantelilastuja ja raesokeria.
- Paista pääsiäisbostonia 200 asteessa noin 40 minuuttia.
- Peitä leivonnainen paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
- Viimeistele jäähtynyt bostonkakku halutessasi vielä tomusokerilla.