Helppous yllättää
Omenapiirasruusut

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

3 omenaa omena
(punaista)
2 rkl rkl sokeria sokeri
1 rkl rkl sitruunamehua sitruunamehu
4 dl dl vettä vesi
6 levyä levy lehtitaikinaa lehtitaikina
(sulatettuina)
1 dl dl marmeladia marmeladi
(makuna aprikoosi)
1 ripausta ripaus tomusokeria tomusokeri
(koristeluun)

Omenapiirasruusut

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(3)

Valmistus

  1. Poista omenoista siemenkota ja halkaise omenat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
  2. Purista sitruunamehu omenaviipaleille, lisää sokeri ja kaada lopuksi kuuma vesi omenaviipaleiden päälle.
  3. Anna omenoiden olla liemessä noin 5 minuuttia. Nosta omenaviipaleet liemestä talouspaperin päälle valumaan.
  4. Kaulitse lehtitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Leikkaa pituussunnassa kahtia ja levitä levylle marmeladia.
  5. Lado omenasiivut limittäin rinta rinnan taikinalevylle. Käännä taikinan alaosa päälle, jolloin levy muodostaa taskun.
  6. Kääri levy rullalle ja laita rulla muffinssipellin koloon.
  7. Paista ruusuja 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.
  8. Siivilöi hieman jäähtyneiden ruusujen päälle tomusokeria.