Helppous yllättää
Omenapiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Murotaikina

100 g g voita voi
2 dl dl sokeria sokeri
4 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
0,5 tl tl suolaa suola
1 kananmunaa kananmuna

Täyte

200 g g tuorejuustoa tuorejuusto
(maustamaton tuorejuusto)
0,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl sitruunamehua sitruunamehu
2 kananmunaa kananmuna

Pinnalle

400 g g omenaa omena
2 rkl rkl sokeria sokeri
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 tl tl kanelia kaneli

Omenapiirakka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(166)

Valmistus

  1. Valmista ensin murotaikina.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa.
  4. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  5. Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu sekä kananmunan keltuaiset.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan.
  8. Kuori ja lohko omenat. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon sokerit ja kaneli.
  9. Lado omenalohkot juustotäytteen päälle.
  10. Paista torttua 160-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  11. Tarjoile kakku jäähtyneenä. Jos pinta tummuu liikaa peitä vuoka foliolla.