Omenapiirakka

Omenapiirakka

VaikeusasteHelppo
Valmistus1 h 10 min

Valmistus

  1. Valmista ensin murotaikina.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna.
  3. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa, jotta murotaikina säilyttää mureutensa.
  4. Kääri taikina kelmuun ja laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  5. Painele murotaikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  6. Sekoita tuorejuustoon sokeri, sitruunamehu sekä kananmunan keltuaiset.
  7. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto juustoseoksen joukkoon. Kaada seos vuokaan.
  8. Kuori ja lohko omenat. Sekoita kulhossa lohkojen joukkoon sokerit ja kaneli.
  9. Lado omenalohkot juustotäytteen päälle.
  10. Paista torttua 160-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  11. Tarjoile kakku jäähtyneenä. Jos pinta tummuu liikaa peitä vuoka foliolla.

Sopivat reseptit