Helppous yllättää
Omena-murupiirakka

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Pohja

6,5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1,5 dl dl sokeria sokeri
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma
0,25 tl tl suolaa suola
150 g g voita voi
25 g g hiivaa hiiva
2,5 dl dl täysmaitoa täysmaito

Päälle

2 - 3 dl dl lakkahilloa lakkahillo
500 g g omenaa omena
(kuorittuna)
0,5 sitruunaa sitruuna
(mehu puristettuna)

Muruseos

1,75 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
100 g g voita voi
1,25 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Omena-murupiirakka

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:25 h
(40)

Valmistus

  1. Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot, sokeri, mausteet ja kylmä voi palasina. Aja ainekset raemaiseksi seokseksi.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhoseokseen. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Anna sen rauhoittua hetken.
  3. Painele taikina noin 30 x 45 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä suureen vuokaan tai vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
  4. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne kuutioiksi ja kääntele sitruunamehussa.
  5. Tee muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.
  6. Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin ohut kerros hilloa, sitten omenakuutiot ja ripottele niiden pinnalle muruseos.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.

Vinkki: Vaihda omenat muuhun syyssatoon, vaikka päärynöihin, luumuihin tai puolukkoihin.