
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
6,5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
1,5 dl dl | sokeria sokeri | ||
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma | ||
0,25 tl tl | suolaa suola | ||
150 g g | voita voi | ||
25 g g | hiivaa hiiva | ||
2,5 dl dl | täysmaitoa täysmaito |
Päälle
2 - 3 dl dl | lakkahilloa lakkahillo | ||
500 g g | omenaa
omena (kuorittuna) | ||
0,5 | sitruunaa
sitruuna (mehu puristettuna) |
Muruseos
1,75 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | ||
100 g g | voita voi | ||
1,25 dl dl | sokeria sokeri | ||
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaOmena-murupiirakka
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Mittaa monitoimikoneen kulhoon jauhot, sokeri, mausteet ja kylmä voi palasina. Aja ainekset raemaiseksi seokseksi.
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää jauhoseokseen. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu yhtenäinen pallo. Anna sen rauhoittua hetken.
- Painele taikina noin 30 x 45 sentin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä suureen vuokaan tai vetäise pohja leivinpaperin avulla uunipellille kohoamaan peitettynä noin puoleksi tunniksi.
- Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne kuutioiksi ja kääntele sitruunamehussa.
- Tee muruseos. Mittaa kulhoon jauhot, kylmä voi sekä sokerit ja nypi murumaiseksi seokseksi.
- Levitä kohonneen piirakkapohjan päälle ensin ohut kerros hilloa, sitten omenakuutiot ja ripottele niiden pinnalle muruseos.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta saanut kauniin värin.
Vinkki: Vaihda omenat muuhun syyssatoon, vaikka päärynöihin, luumuihin tai puolukkoihin.