Helppous yllättää
Nyhtökauralla ja chilillä täytetty bataatti

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi
Reseptin luonut Lidlin tähtikokki ja ruokastailaaja Meri-Tuuli Väntsi on tuttu kasvo monista tv:n ruokaohjelmista. Meri-Tuulin teesit ruoanlaitossa ovat: ruoan pitää olla herkullista, eikä raaka-aineiden laadusta tingitä. Ruoassa tärkeintä on hyvä olo. Lähde Meri-Tuulin matkaan kokeilemaan helppoja mutta yllätyksellisiä reseptejä.

Ainesosat

240 g g Nyhtökauraa Nyhtökaura
4 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl paprikajauhetta paprikajauhe
1 tl tl juustokuminaa juustokumina
0,5 tl tl cayennepippuria cayennepippuri
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
0,5 tl tl suolaa suola
425 ml ml kidneypapuja kidneypapu
0,5 dl dl tomaattipyreetä tomaattipyree
0,5 dl dl ketsuppia ketsuppi
1 dl dl vettä vesi
1 lorausta loraus rapsiöljyä rapsiöljy
1 avokadoja avokado
1 limeä lime
1 nippua nippu korianteria korianteri
1 chiliä chili
(pilkottuna)

Nyhtökauralla ja chilillä täytetty bataatti

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(6)

Valmistus

  1. Pese bataatit ja laita ne keraamiseen uunivuokaan. Lämmitä mikrossa 10 minuuttia täydellä teholla.
  2. Nosta bataattivuoka uuniin ja paahda 180-asteisessa uunissa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes bataattiin työnnetty veitsi menee helposti läpi. (Jos sinulla ei ole mikroa, ohita mikrovaihe ja paahda bataatteja uunissa pidempään, noin 50 min.)
  3. Tee bataattien kypsyessä täyte. Hienonna valkosipuli. Laita pannuun tilkka öljyä ja kuumenna, lisää valkosipuli ja nyhtökaura.
  4. Ripottele päälle kuivat mausteet. Paista kuumalla pannulla ripirapeaksi, käännellen välillä.
  5. Kun nyhtökaura on päältä ruskistunutta ja rapeaa, lisää valutetut pavut, tomaattipyre, ketsuppi ja vesi.
  6. Sekoita seosta koko ajan, kunnes se kiehahtaa. Nosta pois liedeltä ja tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.
  7. Viipaloi avocado ja lohko lime kuuteen osaan. Hienonna korianteri ja leikkaa chili renkaiksi.
  8. Puolita bataatit pituussuunnassa. Aseta bataatit tarjoiluastiaan leikkauspinta ylöspäin ja muussaa sisusta kevyesti lusikalla.
  9. Lusikoi täyte bataattien päälle isoiksi keoiksi. Koristele avocadoviipaleilla, chilirenkailla ja korianterilla.
  10. Tarjoa limelohkojen kera.