Helppous yllättää
Naudan ulkofileepihvit intialaisittain

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Ulkofileepihvit ja marinadi

400 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(Irish Dry Aged Hereford Striploin Steak)
3 rkl rkl turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
2 tl tl garam masala maustetta garam masala mauste
0,25 dl dl sitruunamehua sitruunamehu
3 rkl rkl extra-neitsytoliiviöljyä extra-neitsytoliiviöljy
(paistamiseen)
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola

Intialainen maustekastike

1 sipulia sipuli
1 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
4 cm cm inkivääriä inkivääri
4 rkl rkl tomaattipyreetä tomaattipyree
1 rkl rkl ruokosokeria ruokosokeri
1 tlk tlk tomaattimurskaa tomaattimurska
1 kuutiota kuutio lihalientä lihaliemi
1 chiliä chili
(vihreä)
0,5 tlk tlk kookosmaitoa kookosmaito
2 tl tl curryjauhetta curryjauhe
2 tl tl kuminaa kumina
2 tl tl korianteria korianteri
1 tl tl fenkolia fenkoli
(jauhettua)
1 tl tl sarviapilansiementä sarviapilansiemen
1 tl tl kardemummaa kardemumma
1 ripausta ripaus merisuolaa merisuola
(oman maun mukaan)
1 nippua nippu korianteria korianteri
(koristeeksi)

Lisäksi

2 annosta annos riisiä riisi
2 annosta annos turkkilaista jogurttia turkkilainen jogurtti
2 naanleipää naanleipä

Naudan ulkofileepihvit intialaisittain

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(4)

Valmistus

Huom! Varaa marinointiin vähintään 2 tuntia

Ulkofileepihvit ja marinadi

  1. Poista pihveistä suurimmat näkyvät rasvat
  2. Paloittele pihvit noin 1,5 x 1,5 sentin suupaloiksi kulhoon
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla
  4. Lisää garam masala, sitruunan mehu ja jogurtti
  5. Kelmuta kulho ja anna marinoitua ainakin 2 tuntia, mielellään yön yli

Intialainen maustekastike

  1. Tee maustesekoitus: paahda kuumalla, kuivalla pannulla kumina, korianteri, fenkoli, sarviapilansiemen ja kardemumma. Jauha tarvittaessa morttelissa hienoksi. Lisää suola ja curryjauhe.
  2. Hienonna sipuli, inkivääri ja chili, josta poista siemenet.
  3. Kuumenna oliiviöljyä pannussa. Lisää hienonnettu sipuli, chili ja inkivääri, sekä mausteseos. Anna sipulien kuullottua miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen.
  4. Siirrä sipulit pannusta syrjään hetkeksi, ja ruskista marinoidut pihvikuutiot kuumalla pannulla oliiviöljyssä.
  5. Lisää sipulit, tomaattimurska ja tomaattipyree, lopuksi 0,5 litraa lihalientä ja kookosmaito.
  6. Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, tarkista maku.
  7. Tarjoa keitetyn riisin, naan-leivän ja turkkilaisen jogurtin kera.

Avainsanat

Pääruoat