Helppous yllättää
Myskikurpitsapasta

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

400 g g pastaa pasta
(Combino tagliatelle -pastaa)
1 myskikurpitsaa myskikurpitsa
(750 g)
3 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
(isoa)
2 rkl rkl rypsiöljyä rypsiöljy
1 rkl rkl hunajaa hunaja
(juoksevaa)
1 tl tl suolaa suola
ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
1 - 1,5 dl dl manteleita manteli
(Alesto manteleita tai suolapähkinöitä)
1 pkt pkt vuohenjuustoa vuohenjuusto
(200 g)
lehtipersiljaa lehtipersilja
(tuoretta yrttiä esim. salviaa tai lehtipersiljaa viimeistelyyn)

Myskikurpitsapasta

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

45 min
(9)

Valmistus

  1. Kuori kurpitsa ja valkosipulinkynnet. Poista kurpitsan sisältä siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja murskaa valkosipulinkynnet leivinpaperille uunipellille. Sekoita joukkoon öljyn, hunaja ja suolan seos.
  2. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10 minuuttia, käännä palat ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia, kunnes palat ovat ruskistuneet.
  3. Paahda mantelit pannulla ja mausta ne kevyesti suolalla. Anna jäähtyä ja rouhi pienemmiksi.
  4. Keitä ja valuta pasta pakkauksen ohjeen mukaan kurpitsapalojen kypsyessä.
  5. Nostele pasta ja murennettu vuohenjuusto kypsien kurpitsapalojen sekaan vuokaan. Viimeistele pinta paahdetuilla manteleilla tai suolapähkinöillä. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä. Tarjoa heti.

Vinkki: Myskikurpitsapasta maistuu syksyltä. Kurpitsa paahtuu uunissa herkulliseksi valkosipulin ja hunajan kanssa. Vuohenjuusto ja pähkinät tuovat pastaan ruokaisuutta.