
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
350 g g | keksejä
keksi (tummia täytekeksejä) | ||
100 g g | voita voi |
Täyte
7 | liivatelehteä liivatelehti | ||
4 dl dl | vispikermaa vispikerma | ||
400 g g | tuorejuustoa tuorejuusto | ||
1 dl dl | tomusokeria tomusokeri | ||
0,75 dl dl | kaakaojauhetta kaakaojauhe | ||
0,5 dl dl | vettä vesi | ||
2 rkl rkl | kahvia kahvi |
Kuorrutus
2 dl dl | kuohukermaa kuohukerma | ||
200 g g | leivontasuklaata leivontasuklaa | ||
1 ripausta ripaus | strösseleitä strösseli |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaMokkapala-juustokakku
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kestävän pakastuspussin sisällä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksinmuruihin.
- Vuoraa reunallinen vuoka (esim. lasagnevuoka 20 x 30 cm) leivinpaperilla. Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet reiluun määrään kylmää vettä likoamaan.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, tomusokeri ja kaakaojauhe siivilöitynä.
- Sekoita vesi ja pikakahvijauhe pienessä kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Ota liivatelehdet vedestä, puristele kuivaksi ja liuota kuumaan kahviin. Anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada jäähtynyt seos kerma-tuorejuustovaahtoon samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
- Kuumenna kerma höyryäväksi kattilassa. Paloittele suklaa joukkoon ja sulata sekoitellen. Kaada kuorrutus täytteen päälle vuokaan ja levitä kauttaaltaan juustokakun pinnalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Ripottele kuorrutuksen päälle koristerakeita. Leikkaa kakku ruuduiksi.