
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Pohja
250 g g | voita voi | |
2,5 dl dl | kahvia kahvi | |
3 dl dl | sokeria sokeri | |
5 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
4 rkl rkl | kaakaojauhetta kaakaojauhe | |
3 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe | |
2 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
4 | kananmunaa kananmuna |
Täyte
0,5 l l | mansikkajäätelöä mansikkajäätelöä |
Kuorrutus
4 rkl rkl | kahvia kahvi | |
75 g g | voita voi | |
5 dl dl | tomusokeria tomusokeri | |
2 rkl rkl | kaakaojauhetta kaakaojauhe |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMokkapala-jäätelöleivos
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvijuoma ja sokeri. Anna jäähtyä.
- Säädä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Siivilöi jauhot rasvaseokseen. Lisää munat ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille pellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Puolita pohja ja siisti halutessasi reunat. Leikkaa jäätelö viipaleiksi ja levitä puolikkaan pohjan päälle, tee toisesta puolikkaasta perusmokkapaloja ilman jäätelöä. Laita pakkaseen kovettumaan kuorrutteen valmistuksen ajan.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla kahvi sekä sulatettu voi, siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe.
- Kaada ja levitä kuorrutus nopeasti jäätelön päälle. Laita pakkaseen hetkeksi kovettumaan. Leikkaa paloiksi ja nauti välittömästi.