
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
200 g g | voita voi | |
1 dl dl | sokeria sokeri | |
4 dl dl | ruisjauhoja ruisjauho | |
1 tl tl | leivinjauhetta leivinjauhe |
Täyte
1 l l | marjoja
marjat (mustikkaa, herukoita, puolukkaa (tuoreita tai pakaste)) | |
1 - 1,5 dl dl | sokeria sokeri | |
2 rkl rkl | perunajauhoja perunajauho |
Lisäksi
2 dl dl | vaniljakastiketta vaniljakastike |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMarjakukkoset
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
1. Sekoita sulatettu voi ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.
2. Voitele 6 uuninkestävää annosvuokaa (2 dl) tai yksi iso uunivuoka (1 ½ l).
3. Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Jaa marjat vuokiin. Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 45 minuuttia, isoa noin tunti.
5. Tarjoa lämpimien marjakukkojen kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta.
Vinkki: Perinteisesti kukko tehdään mustikoista, mutta myös herukat ja puolukat sopivat tähän ruistaikinaiseen jälkiruokaan. Jos marjat ovat hapokkaita, käytä enemmän sokeria.