Helppous yllättää
Marjakukkoset

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

200 g g voita voi
1 dl dl sokeria sokeri
4 dl dl ruisjauhoja ruisjauho
1 tl tl leivinjauhetta leivinjauhe

Täyte

1 l l marjoja marjat
(mustikkaa, herukoita, puolukkaa (tuoreita tai pakaste))
1 - 1,5 dl dl sokeria sokeri
2 rkl rkl perunajauhoja perunajauho

Lisäksi

2 dl dl vaniljakastiketta vaniljakastike

Marjakukkoset

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:10 h
(1)

Valmistus

1. Sekoita sulatettu voi ja sokeri keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita tasaiseksi.

2. Voitele 6 uuninkestävää annosvuokaa (2 dl) tai yksi iso uunivuoka (1 ½ l).

3. Painele ¾ taikinasta annosvuokien pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita täytteen ainekset kulhossa. Jaa marjat vuokiin. Tee lopusta taikinasta kukoille ohuet kannet. Pistele pinta haarukalla ja paista pikkukukkoja 200 asteessa noin 45 minuuttia, isoa noin tunti.

5. Tarjoa lämpimien marjakukkojen kanssa vaahdotettua vaniljakastiketta.

Vinkki: Perinteisesti kukko tehdään mustikoista, mutta myös herukat ja puolukat sopivat tähän ruistaikinaiseen jälkiruokaan. Jos marjat ovat hapokkaita, käytä enemmän sokeria.