Helppous yllättää
Mansikka-sitruunajogurttijäätelö

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

0,5 dl dl sokeria sokeri
5 dl dl jogurttia jogurtti
(Pohjolan Meijeri Sulo-sitruunajogurttia)
300 g g mansikoita mansikka
(kotimaisia mansikoita)

Mansikka-sitruunajogurttijäätelö

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

4:10 h
(2)

Valmistus

  1. Ota 5 mansikkaa sivuun ja laita loput sokerin kanssa kasariin. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa ja kiehahtaa niin, että kasarissa on mansikoiden värjäämää siirappia. Kaada mansikat ja siirappi jogurtin kanssa tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  2. Kaada jogurttiseos laakeaan, litran vetoiseen kannelliseen muovirasiaan. Laita seos pakastimeen 30 minuutiksi, ota se sitten ulos ja sekoita haarukalla raapien pohjaa ja reunoja myöten niin, että jäätelöhile sekoittuu sulan jäätelöaineksen kanssa. Laita munakello soimaan ja toista tämä aina puolen tunnin välein noin 6 kertaa, kunnes seos alkaa kuohkeutumaan ja muistuttamaan jäätelöä.
  3. Hienonna loput mansikat ja sekoita ne jäätelön sekaan jäähdytyksen loppuvaiheessa.
  4. Jos jäätelö on täysin jäätynyttä, anna sen lämmetä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua.