
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
750 g g | luumuja luumu | ||
3 dl dl | vettä vesi | ||
3 dl dl | ruokosokeria ruokosokeri | ||
3 suikaletta suikale | sitruunan kuorta sitruunan kuori | ||
1 rkl rkl | vaniljasokeria vaniljasokeri |
Lisää aineksia valmiiseen ostoslistaan tai luo uusi lista
Luo uusi ostoslistaLuumut liemessä
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
Valmistusaika n. 2 vrk
- Huuhtele kypsät ja kolhiintumattomat luumut huolellisesti. Halkaise ne ja lado tiiviisti puhtaaseen lasipurkkiin.
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja kuorimaveitsellä viilletyt sitruunankuoret. Keitä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähän. Lisää liemeen vaniljasokeri.
- Kaada liemi purkkiin. Varmista, että luumut ovat upoksissa. Sulje purkit ja kääntele, jotta liemi leviää tasaisesti. Nosta purkit jäähtyneinä jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi. Luumut säilyvät 1-2 kuukautta.
- Tarjoa herkkuluumuja jälkiruokana vaniljajäätelön tai -vaahdon kera