Helppous yllättää
Luumut liemessä

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

750 g g luumuja luumu
3 dl dl vettä vesi
3 dl dl ruokosokeria ruokosokeri
3 suikaletta suikale sitruunan kuorta sitruunan kuori
1 rkl rkl vaniljasokeria vaniljasokeri

Luumut liemessä

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

25 min
(0)

Valmistus

Valmistusaika n. 2 vrk

  1. Huuhtele kypsät ja kolhiintumattomat luumut huolellisesti. Halkaise ne ja lado tiiviisti puhtaaseen lasipurkkiin.
  2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja kuorimaveitsellä viilletyt sitruunankuoret. Keitä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä vähän. Lisää liemeen vaniljasokeri.
  3. Kaada liemi purkkiin. Varmista, että luumut ovat upoksissa. Sulje purkit ja kääntele, jotta liemi leviää tasaisesti. Nosta purkit jäähtyneinä jääkaappiin maustumaan pariksi päiväksi. Luumut säilyvät 1-2 kuukautta.
  4. Tarjoa herkkuluumuja jälkiruokana vaniljajäätelön tai -vaahdon kera

Avainsanat

Jälkiruoat