Helppous yllättää
Luumupiiras

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 pkt pkt valmista piirakkataikinaa valmis piirakkataikina
(pakaste)

Cashewpähkinä -täyte

1 dl dl sokeria sokeri
100 g g voita voi
100 g g cashewpähkinöitä cashewpähkinä
(hienoksi jauhettuna)
2 kananmunaa kananmuna
1 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho

Luumutäyte

300 g g luumuja luumu
1 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
3 rkl rkl fariinisokeria fariinisokeri
1 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri
1 tl tl kanelia kaneli
0,5 tl tl kardemummaa kardemumma

Lisäksi

1 l l vaniljajäätelöä vaniljajäätelö

Luumupiiras

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

3:00 h
(3)

Valmistus

  1. Tee ensin pähkinätäyte. Laita 100 g cashewpähkinöitä tehosekoittimeen ja anna hienontua jauheeksi.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa sileäksi massaksi.
  3. Lisää hienonnetut cashewpähkinät taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen.
  4. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja laita pähkinätäyte jääkaappiin noin 2 tunniksi jähmettymään.
  5. Ota valmistaikina sulamaan pöydälle.
  6. Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Sekoita luumujen sekaan muut luumutäytteen ainekset.
  7. Kauli piirakkapohja ohueksi levyksi. Voitele piirakkavuoka voilla tai margariinilla.
  8. Levitä pohja piirakkavuokaan ja siisti reunat. Kaada pähkinätäyte päälle ja levitä tasaiseksi.
  9. Paista 200 asteessa uunissa noin 25 min. Ota piirakka uunista ja levitä päälle luumut.
  10. Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen. Laita takaisin uuniin ja paista vielä noin 30-40 min.
  11. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.