
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 pkt pkt | valmista piirakkataikinaa
valmis piirakkataikina (pakaste) |
Cashewpähkinä -täyte
1 dl dl | sokeria sokeri | |
100 g g | voita voi | |
100 g g | cashewpähkinöitä
cashewpähkinä (hienoksi jauhettuna) | |
2 | kananmunaa kananmuna | |
1 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Luumutäyte
300 g g | luumuja luumu | |
1 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
3 rkl rkl | fariinisokeria fariinisokeri | |
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | |
1 tl tl | kanelia kaneli | |
0,5 tl tl | kardemummaa kardemumma |
Lisäksi
1 l l | vaniljajäätelöä vaniljajäätelö |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLuumupiiras
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Tee ensin pähkinätäyte. Laita 100 g cashewpähkinöitä tehosekoittimeen ja anna hienontua jauheeksi.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa sileäksi massaksi.
- Lisää hienonnetut cashewpähkinät taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat yksitellen.
- Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot ja laita pähkinätäyte jääkaappiin noin 2 tunniksi jähmettymään.
- Ota valmistaikina sulamaan pöydälle.
- Pese luumut ja poista kivet. Leikkaa luumut lohkoiksi. Sekoita luumujen sekaan muut luumutäytteen ainekset.
- Kauli piirakkapohja ohueksi levyksi. Voitele piirakkavuoka voilla tai margariinilla.
- Levitä pohja piirakkavuokaan ja siisti reunat. Kaada pähkinätäyte päälle ja levitä tasaiseksi.
- Paista 200 asteessa uunissa noin 25 min. Ota piirakka uunista ja levitä päälle luumut.
- Alenna uunin lämpötila 180 asteeseen. Laita takaisin uuniin ja paista vielä noin 30-40 min.
- Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.