Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
Taikina
2,5 dl dl | vettä vesi | |
0,5 palaa pala | hiivaa hiiva | |
2 rkl rkl | sipulirouhetta sipulirouhe | |
1 rkl rkl | hunajaa hunaja | |
1 rkl rkl | oliiviöljyä oliiviöljy | |
0,5 tl tl | suolaa suola | |
2 dl dl | sämpyläjauhoja sämpyläjauho | |
3 dl dl | vehnäjauhoja vehnäjauho |
Täyte
100 g g | savulohta
savulohi (kylmäsavu) | |
1 prk prk | tuorejuustoa
tuorejuusto (esim. piparjuuren makuista) | |
0,25 tl tl | sitruunapippuria sitruunapippuri |
Päälle
1 | kananmunaa kananmuna |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLohi-sipuliboston
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Liuota haaleaan veteen hiiva. Sekoita mukaan sipulirouhe, hunaja, öljy, suola ja sämpyläjauhot. Pane taikina peitettynä kohoamaan noin 15 minuutiksi.
- Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta sitruunapippurilla.
- Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi. Paina siitä pyöreällä muotilla (vaikka pienellä kupilla Ø n. 5 cm) kiekkoja. Sipaise kunkin päälle lohitahnaa, taita puolikuuksi ja nosta ne kahtia taitettuna vierekkäin leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (Ø n. 25 cm). Aloita reunasta ja etene kohti keskustaa. Peitä ja anna kohota.
- Voitele leivonnainen munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki: Vaihda bostonin täyte vaihteeksi kinkkuun tai savukalkkunaan. Boston maistuu esimerkiksi kasvissosekeiton kumppanina.