Helppous yllättää
Lohi-sipuliboston

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Taikina

2,5 dl dl vettä vesi
0,5 palaa pala hiivaa hiiva
2 rkl rkl sipulirouhetta sipulirouhe
1 rkl rkl hunajaa hunaja
1 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
0,5 tl tl suolaa suola
2 dl dl sämpyläjauhoja sämpyläjauho
3 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho

Täyte

100 g g savulohta savulohi
(kylmäsavu)
1 prk prk tuorejuustoa tuorejuusto
(esim. piparjuuren makuista)
0,25 tl tl sitruunapippuria sitruunapippuri

Päälle

1 kananmunaa kananmuna

Lohi-sipuliboston

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:30 h
(7)

Valmistus

  1. Liuota haaleaan veteen hiiva. Sekoita mukaan sipulirouhe, hunaja, öljy, suola ja sämpyläjauhot. Pane taikina peitettynä kohoamaan noin 15 minuutiksi.
  2. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustoon. Mausta sitruunapippurilla.
  4. Kauli taikina jauhoisella alustalla levyksi. Paina siitä pyöreällä muotilla (vaikka pienellä kupilla Ø n. 5 cm) kiekkoja. Sipaise kunkin päälle lohitahnaa, taita puolikuuksi ja nosta ne kahtia taitettuna vierekkäin leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (Ø n. 25 cm). Aloita reunasta ja etene kohti keskustaa. Peitä ja anna kohota.
  5. Voitele leivonnainen munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki: Vaihda bostonin täyte vaihteeksi kinkkuun tai savukalkkunaan. Boston maistuu esimerkiksi kasvissosekeiton kumppanina.