Valmistus
Huom!Varaa aikaa liotukseen! Aloita liotus siis jo tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kastike
Kuullota sipuli voissa mutta älä ruskista. Lisää vehnäjauhot ja hauduttele 3-4 minuuttia välillä hämmentäen. Lisää timjami, laakerinlehdet ja maito. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja mausta. Tarkista maku.
Lipeäkala
Liota kalaa runsaassa vedessä 6 - 12 tuntia. Hauduta sitä noin 15 minuuttia harsoliinaan käärittynä, kevyesti poreilevassa vedessä. Nosta kala valumaan. Tarjoile oheisten lisäkkeiden ja kastikkeen kera.
Lämpimät mummonkurkut
Kuori kurkku ja viipaloi. Laita se astiaan. Lisää loput ainekset ja sekoita. Anna maustua tunnin ajan. Valuta ja lämmitä kurkut varovasti kattilassa voin kanssa. Tarjoile.