
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
4 dl dl | couscousia couscous |
Lammaskuskus & minttujogurttia
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:45
min
(1)
Valmistus
- Sulata liha yön yli jääkaapissa. Leikkaa liha noin 2 cm kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa ja ruskista lihat. Lisää sipulit ja paista hetki. Lisää maustejauheet, tomaattimurska ja vesi, anna porista noin tunti eli kunnes liha on mureaa.
- Puhdista ja pilko paprika, kuutioi kesäkurpitsa, kuori ja kuutioi porkkana ja lisää ne yhdessä kikherneiden kanssa pannulle. Kypsennä vielä noin 20 min.
- Kiehauta kattilassa kuskusia varten vesi. Sekoita joukkoon ryynit ja suola. Anna kypsyä noin viisi minuuttia, eli kunnes vesi on kokonaan imeytynyt. Purista sitruunasta mehu ja sekoita mehu sekä öljyt ryyneihin.
- Levitä kypsä kuskus laakealle tarjoiluvadille ja kaada kypsä lammaspata varovasti sen keskelle ja ripottele yrtit pinnalle ja tarjoile heti esim. minttujogurtin kera.
Minttujogurtti
- Sekoita mausteet ja valkosipuli kurkun kanssa. Anna maustua hetki ja valuta ylimääräiset nesteet pois.
- Valuta jogurttia tunnin verran kylmässä tai pidempään, jos on aikaa. Sekoita ainekset keskenään, tarkista maku ja tarjoile.