Helppous yllättää
Kukkakaali-parsakaaligratiini

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

1 kukkakaalia kukkakaali
1 parsakaalia parsakaali
1 purjoa purjo
1 ruukkua ruukku basilikaa basilika

Gratinointikastike

3 rkl rkl voita voi
2 rkl rkl vehnäjauhoja vehnäjauho
7 dl dl maitoa maito
100 g g juustoraastetta juustoraaste
80 g g vuohenjuustoa vuohenjuusto
(tai sinihomejuustoa)
1 ripausta ripaus suolaa ja pippuria suola ja pippuri

Kukkakaali-parsakaaligratiini

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

60 min
(4)

Valmistus

  1. Paloittele kukkakaali ja parsakaali nupuiksi, viipaloi myös varret mukaan. Keitä kaaleja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
  2. Halkaise purjo, huuhdo se hyvin ja viipaloi. Sekoita kaalit, purjoviipaleet ja hienonnettu basilika keskenään ja laita kasvikset isoon uunivuokaan tai annosvuokiin.
  3. Sulata kattilassa voi, lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki seosta sekoitellen.
  4. Lisää maito hyvin vispilöiden ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää vuohenjuusto paloina ja sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla (sekä ripauksella muskottipähkinää).
  6. Kaada gratinointikastike kaaliseoksen päälle ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin kullanruskea.