
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kukkakaalia kukkakaali | |
1 | parsakaalia parsakaali | |
1 | purjoa purjo | |
1 ruukkua ruukku | basilikaa basilika |
Gratinointikastike
3 rkl rkl | voita voi | |
2 rkl rkl | vehnäjauhoja vehnäjauho | |
7 dl dl | maitoa maito | |
100 g g | juustoraastetta juustoraaste | |
80 g g | vuohenjuustoa
vuohenjuusto (tai sinihomejuustoa) | |
1 ripausta ripaus | suolaa ja pippuria suola ja pippuri |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKukkakaali-parsakaaligratiini
Tykkäsit tästä reseptistä
Tykkäys poistettu
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
Valmistus
- Paloittele kukkakaali ja parsakaali nupuiksi, viipaloi myös varret mukaan. Keitä kaaleja pari minuuttia suolalla maustetussa vedessä.
- Halkaise purjo, huuhdo se hyvin ja viipaloi. Sekoita kaalit, purjoviipaleet ja hienonnettu basilika keskenään ja laita kasvikset isoon uunivuokaan tai annosvuokiin.
- Sulata kattilassa voi, lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauhoja hetki seosta sekoitellen.
- Lisää maito hyvin vispilöiden ja anna kastikkeen kiehahtaa. Lisää vuohenjuusto paloina ja sekoita, kunnes juusto sulaa kastikkeeseen.
- Mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla (sekä ripauksella muskottipähkinää).
- Kaada gratinointikastike kaaliseoksen päälle ja gratinoi 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes gratiini on kauniin kullanruskea.