Helppous yllättää
Kreikkalaiset gyros-leivät

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

600 g g naudan pihvejä naudan pihvi
(ulkofilee)
1 tl tl suolaa suola
1 tl tl mustapippuria mustapippuri
2 rkl rkl rapsiöljyä rapsiöljy
6 kpl kpl pitaleipää pitaleipä
(Lidlin paistopisteestä)
200 g g fetajuustoa fetajuusto
500 g g tsatsikia tsatsiki
(Milbona valmista tsatsikia)
80 g g oliiveja oliivi
1 punasipulia punasipuli
3 tomaattia tomaatti
1 pss pss salaattia salaatti
(esim. jääsalaattia, suikaleina)
1 kourallista kourallinen minttua minttu

Kreikkalaiset gyros-leivät

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

20 min
(15)

Valmistus

 

  1. Mausta ulkofileepihvit suolalla ja pippurilla molemmin puolin.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljyä. Paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli (medium) tai 5 minuuttia per puoli (kypsä), älä liikuttele paistamisen aikana. Siirrä pihvit paistamisen jälkeen folioon vetäytymään.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pirskoittele pitaleipien päälle vettä ja paista 2 minuutin ajan grillivastuksen alla. Varo polttamasta.
  4. Leikkaa sipuli ja tomaatit renkaiksi, pilko oliivit. Leikkaa pihvit ohuiksi viipaleiksi.
  5. Kokoa pitaleivän väliin fileeviipaleet, vihannekset, oliivit, murustettu fetajuusto sekä tsatsiki. Viimeistele tuoreella mintulla.

 

Vinkki: Herkullisen kasvisversion saat vaihtamalla lihan paistettuun halloumi-juustoon. Tällöin voit jättää fetan pois.