Kolmen lohen terriini ja mätikastiketta

Kolmen lohen terriini ja mätikastiketta

VaikeusasteHelppo
Valmistus3 h 0 min

Valmistus

  1. Jauha lohifileet sekä graavi- ja loimulohi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna turvota kylmässä noin ½ tuntia.
  2. Lisää kylmä kerma joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää valkuaiset ja loput ainekset kevyesti käsin vatkaten.
  3. Tarkista maku esimerkiksi paistamalla koepihvi paistinpannulla.
  4. Voitele sopivankokoinen uunivuoka rasvalla ja vuoraa se voi- tai leivinpaperilla.
  5. Nostele massa vuokaan ja kolauta vuokaa tämän jälkeen muutaman kerran pöytää vasten varovasti, jotta massaan ei jää ilmakuplia.
  6. Voit halutessasi peittää vuoan vielä alumiinifoliolla.
  7. Lämmitä vettä kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi vuokaan, jonka sisälle mahtuu vielä vuoka, jossa terriini on.
  8. Kun teriini kypsennetään näin, on kypsennys hellävaraisempaa ja lopputulos parempi. Voit halutessasi laittaa lämpömittarin terriiniin.
  9. Kypsennä terriiniä 95-105 -asteisessa uunissa noin 1-1 ½ tuntia tai kunnes terriinin sisälämpötila on noin 75 ºC.
  10. Nosta terriini uunista ja nosta sen päälle kevyt paino.
  11. Laita jääkaappiin jäähtymään.
  12. Sulata mäti ja valuta se esimerkiksi talouspaperin päällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
  13. Sekoita ainekset, tarkista maku.
  14. Leikkaa terriinistä haluamasi paksuisia siivuja ja tarjoile mätikastikkeen, salaatin sekä vihannesten kera. Pikkelsivihanneksetkin sopivat kokonaisuuteen hyvin.
  15. Vinkki: Terriini on joulupöydän juhlaruokaa ja on parhaimmillaan siten, että se on valmistettu päivää aiemmin.

Sopivat reseptit