Valmistus
- Jauha lohifileet sekä graavi- ja loimulohi tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna turvota kylmässä noin ½ tuntia.
- Lisää kylmä kerma joukkoon ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Lisää valkuaiset ja loput ainekset kevyesti käsin vatkaten.
- Tarkista maku esimerkiksi paistamalla koepihvi paistinpannulla.
- Voitele sopivankokoinen uunivuoka rasvalla ja vuoraa se voi- tai leivinpaperilla.
- Nostele massa vuokaan ja kolauta vuokaa tämän jälkeen muutaman kerran pöytää vasten varovasti, jotta massaan ei jää ilmakuplia.
- Voit halutessasi peittää vuoan vielä alumiinifoliolla.
- Lämmitä vettä kattilassa lähes kiehuvaksi ja kaada kuuma vesi vuokaan, jonka sisälle mahtuu vielä vuoka, jossa terriini on.
- Kun teriini kypsennetään näin, on kypsennys hellävaraisempaa ja lopputulos parempi. Voit halutessasi laittaa lämpömittarin terriiniin.
- Kypsennä terriiniä 95-105 -asteisessa uunissa noin 1-1 ½ tuntia tai kunnes terriinin sisälämpötila on noin 75 ºC.
- Nosta terriini uunista ja nosta sen päälle kevyt paino.
- Laita jääkaappiin jäähtymään.
- Sulata mäti ja valuta se esimerkiksi talouspaperin päällä. Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita ainekset, tarkista maku.
- Leikkaa terriinistä haluamasi paksuisia siivuja ja tarjoile mätikastikkeen, salaatin sekä vihannesten kera. Pikkelsivihanneksetkin sopivat kokonaisuuteen hyvin.
Vinkki: Terriini on joulupöydän juhlaruokaa ja on parhaimmillaan siten, että se on valmistettu päivää aiemmin.