
Resepti lisättiin suosikeihin
Näytä suosikitResepti poistettiin suosikeista
Näytä suosikitHups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.
Ainesosat
1 | kakkupohjaa kakkupohja | ||
100 -200 | metsämarjahilloa metsämarjahillo | ||
200 g g | suklaamoussea suklaamousse | ||
100 g g | marenkia marenki | ||
valmismarenki | |||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
vatkattuna | |||
1 dl dl | valkosuklaata valkosuklaa | ||
paistettu valkosuklaa | |||
2 dl dl | mansikoita mansikka | ||
tuore mansikka tai vadelma | |||
limonadia limonadi | |||
kostutukseen |
Suklaamousse
300 g g | tummaa suklaata tumma suklaa | ||
0,5 dl dl | vettä vesi | ||
100 g g | sokeria sokeri | ||
6 | kananmunankeltuaista kananmunankeltuainen | ||
1 | kananmunaa kananmuna | ||
4 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukerma |
Valkosuklaa-mansikkamousse
1 -1,5 dl dl | maitoa maito | ||
1 tl tl | vaniljasokeria vaniljasokeri | ||
1 tl tl | kanelia kaneli | ||
1 | liivatelehteä liivatelehti | ||
liotettuna | |||
200 g g | valkosuklaata valkosuklaa | ||
0,5 dl dl | mansikoita mansikka | ||
soseutettuna | |||
2 dl dl | kermaa kerma | ||
kuohukermaa vatkattuna löysäksi vaahdoksi |
Koristeluun
mansikoita mansikka | |||
tuoreita mansikoita |
Kitaristin vapaapäivän suklaakakku
Tästä reseptistä tykättiin
Tästä reseptistä ei tykätty
Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.
0:30
min
(1)
Valmistus
- Aloita suklaamoussen valmistuksella. Paloittele tumma suklaa kattilaan ja sulata hitaasti miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.
- Kuumenna vesi ja sokeri toisessa astiassa noin 125-asteiseksi, jolloin pinnalle alkaa muodostua isoja kirkkaita kuplia. Siitä tiedät massan olevan riittävän kuumaa.
- Vaahdota muna ja keltuaiset ja lisää sitten joukkoon kuuma vesi-sokeriseos ohuena nauhana erittäin voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää sula suklaa edellisen jälkeen muiden joukkoon. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaamassaan kevyesti samalla käännellen. Suklaamousse on valmis, anna viilentyä jääkaapissa ja käytä myöhemmin se kakun kokoamisessa.
- Aloita paahdetun valkosuklaan valmistaminen kuumentamalla uuni 160-180-asteiseksi. Paloittele valkosuklaa pellille ja paista uunissa, kunnes suklaa on muuttunut kullanruskeaksi. Jäähdytyksen ja murentamisen jälkeen valkosuklaa antaa kakkuun makua ja toimii koristeena.
- Siirry valkosuklaa-mansikkamoussen valmistukseen. Kiehauta maito, vaniljasokeri ja kaneli kattilassa. Lisää valkosuklaa kuumaan maitoon ja sekoita tasaiseksi. Vispaa kylmässä vedessä liotettu ja puristettu liivate kuumaan maito-valkosuklaaseokseen ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada vaahdotettu kerma maito-valkosuklaaseoksen joukkoon samalla kevyesti sekoittaen. Kun massa on hyvin sekoitettu, nostele varovasti mansikkapyree joukkoon. Valkosuklaa-mansikkamousse on valmis, anna viilentyä jääkaapissa ja käytä hetken päästä sitä kakun kokoamisessa.
- Siirry viimeiseen vaiheeseen eli kokoa kakku. Kostuta valmis kakkupohja limonadilla ja levitä pohjalle hilloa. Kokoa kakun pohjan päälle kaikkia täytteitä mielesi mukaan. Kakun voit viimeistellä valkosuklaalla, marjoilla ja marengilla.