Helppous yllättää
Kirsikkatomaattihillo ja siemennäkkäri

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Hillo

250 g g kirsikkatomaatteja kirsikkatomaatti
1,5 dl dl hillosokeria hillosokeri
0,25 tl tl vaniljasokeria vaniljasokeri

Näkkäri

1 pss pss siemensekoitusta siemensekoitus
1 dl dl kurpitsansiemeniä kurpitsansiemenet
1 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutale
2 rkl rkl perunajauhoja perunajauho
1 tl tl suolaa suola
2 kananmunaa kananmuna
2 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy

Lisäksi

1 pkt pkt Brie-juustoa Brie-juusto
(tai muuta haluamaasi juustoa)

Kirsikkatomaattihillo ja siemennäkkäri

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

1:05 h
(2)

Valmistus

Kirsikkatomaattihillo

3 dl, valmistusaika n. 20 minuuttia.

  1. Halkaise huuhdotut tomaatit. Kumoa ne kattilaan ja kuumenna ensin miedolla lämmöllä, jotta neste alkaa irrota.
  2. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen.
  3. Mausta seos vaniljasokerilla. Lusikoi hillo puhtaaseen kuumaan purkkiin ja säilytä jäähtyneenä jääkaapissa.
  4. Tarjoasiemennäkkärin ja esimerkiksi Brie-juuston lisäkkeenä.

Siemennäkkäri

1 pellillinen, valmistusaika n. 45 minuuttia.

  1. Mittaa kulhoon kaikki kuivat aineet.
  2. Lisää munat ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna turvota noin 10 minuuttia.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä mahdollisimman ohueksi ja tasaiseksi levyksi. Poista päällimmäinen paperi.
  4. Paista 170-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes näkkäri on rapeaa ja saanut pintaansa kauniin paahtuneen sävyn. Siirrä näkkärilevy leivinpapereineen ritilän päälle ja anna jäähtyä täysin kylmäksi.
  5. Taittele levy pieniksi paloiksi ja säilytä tiiviissä rasiassa. Tarjoa juuston ja kirsikkatomaattihillon kanssa.