Helppous yllättää
Kaura-omenapannukakku

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

4 kananmunaa kananmuna
5 dl dl vehnäjauhoja vehnäjauho
1 l l maitoa maito
1 rkl rkl sokeria sokeri
1 tl tl suolaa suola
6 omenaa omena
(n. 450 g)

Kauramuru

200 g g voita voi
6 dl dl kaurahiutaleita kaurahiutaleet
1,5 dl dl sokeria sokeri
2 tl tl kanelia kaneli

Kaura-omenapannukakku

Tästä reseptistä tykättiin

Tästä reseptistä ei tykätty

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

15 min
(35)

Valmistus

1. Riko munat kulhoon ja lisää jauhot. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää maitoa vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Lopun maidon voi lisätä vauhdikkaammin. Sekoita sokeri ja suola taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

2. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.

3. Kaada pannaritaikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Asettele päälle omenat.

4. Kypsennä pannaria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

5. Sekoita kauramurun ainekset keskenään. Ripottele murun ainekset pannarille ja jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia, kunnes pannari on kypsää.

Vinkki! Kokeile kotimaisen omenan pakastamista. Viipaloidut omenat voi pakastaa pakasterasioissa tai -pusseissa. Sokeri ja sitruunamehu estävät tummumisen. Pakastetut omenat sopivat kypsennettyihin ruokiin, kuten leivontaan, kiisseleihin ja puuroihin.