Helppous yllättää
Kasvispyörykät, uunifetajuurekset ja vegaanimajoneesi

Resepti lisättiin suosikeihin

Näytä suosikit

Resepti poistettiin suosikeista

Näytä suosikit

Hups jotain meni vikaan. Yritä uudelleen.

Ainesosat

Kasvispyörykät

1 pkt pkt Vemondo vegejauhista Vemondo vegejauhis
(275g)
2 rkl rkl basilikaa basilika
1 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja

Uunifetajuurekset

250 g g porkkanaa porkkana
400 g g bataattia bataatti
200 g g palsternakkaa palsternakka
150 g g lanttua lanttu
300 g g kikherneitä kikherne
(Freshona säilykekikherneitä)
3 lehteä lehti lehtikaalia lehtikaali
3 rkl rkl oliiviöljyä oliiviöljy
1 tl tl suolaa suola
1 ripausta ripaus mustapippuria mustapippuri
200 g g fetajuustoa fetajuusto

Vegaanimajoneesi

0,5 dl dl kikherneitä kikherne
(pelkkää lientä)
2,5 dl dl rypsiöljyä rypsiöljy
1 tl tl valkoviinietikkaa valkoviinietikka
1 tl tl sinappia sinappi
0,25 tl tl suolaa suola
2 kynttä kynsi valkosipulia valkosipuli
1 rkl rkl basilikaa basilika
1 rkl rkl lehtipersiljaa lehtipersilja

Kasvispyörykät, uunifetajuurekset ja vegaanimajoneesi

Tykkäsit tästä reseptistä

Tykkäys poistettu

Tapahtui virhe. Yritä uudelleen.

50 min
(14)

Valmistus

1. Tee ensin vegaanimajoneesi: Siivilöi kikhernetölkistä säilykelientä sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Kaada kulhoon öljy, etikka, sinappi ja suola. Laske sauvasekoittimen pää kulhon pohjalle. Käynnistä sekoitin ja nosta terää muutaman kerran, kunnes majoneesi paksuuntuu. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja yrteillä.

2. Paloittele juurekset. Siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää joukkoon kikherneet ja lehtikaalit. Valuta päälle öljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle feta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

3. Tee sitten kasvispyörykät: Sekoita vegejauhiksen joukkoon yrtit. (Vegejauhis on valmiiksi suolattua, joten pyörykät eivät kaipaa lisää suolaa.) Muotoile pieniksi pyöryköiksi ja paista pannulla öljyssä 6-7 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Tarjoa Next Level -kasvispyörykät uunifetajuuresten ja vegaanimajoneesin kanssa.

 

Tiesitkö? Vemondon vegaaninen vegejauhis on valmistettu herkkusienestä sekä herne-, vehnä- ja soijaproteiinista, mutta sen ulkonäkö, koostumus ja maku muistuttavat lihaa. Lue lisää Lidlin Vemondo-tuotteista täältä.